Eğlence

Sony 10’dan fazla canlı servis oyunu çıkaracak

sony bungie

Sony, sürpriz olarak nitelenen bir hamle yapmış ve popüler oyun Destiny’nin geliştiricisi Bungie’yi 3.6 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Çeyrek sonuçlarını yatırımcılarla değerlendiren şirket, 2026’nın mart ayına kadar 10’dan fazla canlı servis oyununu kullanıma sunacağını açıkladı. Oldukça iddialı görünen bu plan, Sony’nin özel PlayStation oyunlarını konsolların ötesine taşıma yaklaşımının da genişleyeceğini gösteriyor.

Sony’nin finans şefi Hiroki Totoki, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu satın almanın stratejik önemi sadece son derece başarılı Destiny serisine sahip olmak veya Bungie’nin geliştirdiği yeni oyunlarla sınırlı değil. Aynı zamanda Bungie’nin canlı servis oyunları alanındaki uzmanlığından ve teknolojilerinden faydalanmayı amaçlıyoruz. Bungie ve PlayStation Studios’un yakın iş birliği sayesinde 2026’nın mart ayında sona erecek mali yılın bitimine kadar 10’dan fazla canlı servis oyunu çıkarmayı planlıyoruz.”

İlk bakışta Sony’nin Bungie’yi satın almasının temel amacının Fortnite ile rekabet etmek olduğu düşünülmüştü. Ancak Japon teknoloji devinin hedefleri bunun ötesinde görünüyor. Bungie’nin “Matter” kod isimli yeni oyununun “çok oyunculu bir aksiyon oyunu” olması bekleniyor. Oyunun karakter temelli olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Bungie’den geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, oyunun 2025’te çıkacağı belirtilmişti.

Ancak bu Sony’nin çıkaracağı 10 canlı servis oyunundan sadece biri olacak. The Last of Us’ın geliştiricisi Naughty Dog, uzun süredir bir multiplayer oyunu üstünde çalışıyor. Horizon Zero Dawn’ın geliştiricisi Guerrilla Games de çevrimiçi oyunlar için çalışacak kişileri işe alıyor. PlayStation’ın Londra stüdyosu da yeni bir PS5 oyunu geliştiriyor.

Sony’nin portföyünde hâlihazırda bir canlı servis oyunu mevcut değil. Microsoft’un katalogunda Minecraft ve Sea of Thieves bulunurken, Epic Games de Fortnite’ın büyük başarısının keyfini sürüyor. Bungie’nin teknolojisi ve uzmanlığı sayesinde Sony de bu alanda söz sahibi olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER