Teknoloji

Sony 1 Nisan 2014’e kadar 5 milyon PS4 satmayı planlıyor

Sony yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4’e dair satış hedeflerini ilk kez kamuoyu ile paylaştı. Şirketin Tokyo Game Show’daki etkinliği esnasında paylaşılan hedefe göre, Sony mali yılının sona ereceği 1 Nisan 2014 tarihine kadar 5 milyon PS4 satmayı planlıyor. Konsolun ilk olarak Kuzey Amerika’da 15 Kasım 2013’te piyasaya çıkacağı göz önüne alınınca şirketin aylık satış rakamı ortalamasını 1 milyonun üzerinde tutması gerektiği anlaşılıyor.

sony-ps4-2-110613

Karşılaştırma yapmak için mevcut konsolların 5 milyon rakamına ne kadar sürede ulaştıklarına bakıldığında ise Microsoft’un Xbox 360 ile bu hedefi 1 yılda yakaladığı görülüyor. Sony ise PS3’ü 2006’nın kasım ayında satışa sunduktan 7 ay sonra 4.28 milyon küresel satış rakamına ulaşmıştı. Ancak selefinin aksine, PS4 Japonya’da hemen satışa sunulmayacak. Sony’nin ana vatanındaki hayranların 22 Şubata kadar beklemesi gerekiyor.

PlayStation 3’ün satışa sunulmasının üzerinden 7 yıl geçtiği ve Nintendo Wii U gibi potansiyel rakiplerin ortaya koyduğu zayıf performans göz önüne alınınca PS4 için ortaya koyulan satış hedefi kulağa çok mantıksız gelmiyor. Microsoft ile daha yeni nesil konsollar piyasaya çıkmadan kıyasıya bir rekabet içine girmiş olan Sony, kendi hedef çıtasını da iddialı bir yere koyuyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER