Teknoloji

Snapdragon 898 yüzde 20 performans artışı vadediyor

qualcomm snapdragon 898
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm Snapdragon 888 işlemcili telefonlar zaman zaman fazla ısınabiliyor. Bu sorun performanstan kaynaklansa da, Snapdragon 865 ve 870’te böyle bir durumla karşılaşılmaması işleri karıştırıyor. Qualcomm’un Snapdragon 898 adını taşıması beklenen yeni işlemcisinin daha az ısınmasını bekleyenler ise bir sürprizle karşılaşılabilir.

Çin kaynaklı bir habere göre, Samsung’un 4 nm litografi örnekleriyle yapılan testlerde SM8450 model numaralı Snapdragon 898 yüzde 20 oranında daha yüksek performans sergiliyor. Bu noktada işlemcinin Snapdragon 895 adıyla resmiyet kazanabileceğini de belirtmekte fayda var.

Performans artışının kullanıcılar açısından sevindirici bir gelişme olduğu söylenebilir. Ancak bu performans artışı, yeni işlemcinin de oldukça sıcak şekilde çalıştığını gösteriyor. Yine de, mevcut test örneklerinin verdiği sonuçların değişebileceğini belirtmek gerekiyor.

Snapdragon 898 büyük ihtimalle aralık ayında resmiyet kazanacak. Duyuru tarihi gelene kadar Qualcomm’un yeni amiral gemisi mobil işlemcisiyle ilgili yeni detaylar duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER