Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus’ın üretimini farklı bir şirket üstlenecek

qualcomm snapdragon 8 gen 4

Qualcomm’un yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 1’in üretimi Samsung tarafından yapılıyor. Ancak önümüzdeki dönemde bu durum değişecek gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, Snapdragon 8 Gen 1 Plus TSMC tarafından üretilecek. Bu değişikliğin yılın ikinci yarısı itibarıyla yapılması bekleniyor.

Qualcomm’un mevcut Snapdragon 8 Gen 1 üretimini Samsung’dan TSMC’ye kaydırmayı planladığına dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Şirketin bu kararı almasında performans sorunlarının etkili olduğu söylense de, yeni haberlerde kararın üretim sürecindeki problemlerden kaynakladığı belirtiliyor.

Üretim sürecinde gerekli optimizasyonun yapılamaması nedeniyle işlemcinin planlanandan daha fazla güç tükettiği söyleniyor. Ortaya atılan bu iddiaların gerçekliğini görmek için Snapdragon 8 Gen 1 Plus’ın çıkışını beklemek gerekiyor.

TSMC tarafından henüz Snapdragon 8 Gen 1 Plus üretimiyle ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak önümüzdeki dönemde bu konu hakkında yeni açıklamalar ve haberler duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER