Teknoloji

Snapchat TikTok benzeri müzik lenslerini kullanıma sunacak

snapchat tiktok

Snapchat’in çatı şirketi Snap, Sony Music Entertainment ile müzik lisans anlaşması imzaladı. Bu anlaşmayla birlikte Snapchat kullanıcıları artık Sony’ye bağlı sanatçıların şarkılarına da ulaşabilecek. Büyük plak şirketlerinin tamamıyla anlaşan Snapchat, yakında TikTok benzeri müzikli artırılmış gerçeklik filtrelerini kullanıcılarla buluşturacak.

Snapchat’ten yapılan açıklamada, yakında önceden seçilmiş bazı şarkıların filtrelere yerleştirilmiş şekilde sunulacağı ifade edildi. Buna ek olarak, kullanıcıları bir şarkıyı söylüyormuş gibi gösteren ve kullanıcıları arkadaşlarıyla birlikte animasyon bir müzik videosuna yerleştirecek filtreler de yakında kullanımda olacak.

Kısacası Snapchat yakında biraz daha TikTok ve Instagram gibi görünecek. Kullanıcılar müzikli filtreleri filtrenin yanına eklenen nota işareti sayesinde anlayabilecek.

Snapchat’in müzikli filtreler sunmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Sounds özelliğinin kullanıma sunulmasından bu yana söz konusu özelliğin desteğiyle 1.2 milyardan fazla video hazırlandı. Bu videoların izlenme sayısı ise 77 milyara ulaştı. Kısacası müzik Snapchat için etkileşimi artırmanın en etkili yollarından biri konumunda.

İLGİLİ HABERLER