Teknoloji

Snapchat Swarm tarzı yer bildirim özelliğini test ediyor

snapchat snaplion haber koronavirüs

Snapchat, Instagram’la rekabet edebilmek için farklı numaralar deniyor. Bunların en yenisi ise oldukça tanıdık görünüyor. Son zamanlarda oldukça popüler hâle gelen bilgisayar programcısı Jane Manchun Wong; sosyal ağın Foursquare, daha doğrusu Swarm tarzında bir yer bildirim özelliğini test ettiğini belirtti.

Söz konusu özelliğin Snap Map üzerinden işleyeceği söyleniyor. Kullanıcılar Snap Map ile bulundukları göstermenin yanı sıra, Bitmoji’ler aracılığıyla hangi eylemi yaptıklarını da gösterebilecek. Arkadaşlarıyla takılan veya keyifli bir yemek yiyen Snapchat kullanıcıları, bunu Bitmoji’leriyle anlatabilecek.

Snapchat’in yer bildirimi özelliğinin temelinde gizlilik önemli bir yer tutuyor. Snap Map üzerindeki yer bildirimleri, sadece konumlarını birbirleriyle paylaşıma açık tutanlara gösteriliyor. Kullanıcılar Passport aracılığıyla ne zaman, nerede ve kiminle olduklarını görebilecek. Hayalet Modu’nu aktif hâle getirenler ise konumlarını geçici olarak gizleyebilecek.

Snap tarafından TechCrunch‘a gönderilen açıklamada yer bildirimi özelliğinin test edildiği doğrulandı. Ancak ilk etapta sadece Avustralya’daki küçük bir kullanıcı grubunun test kapsamına alındığı belirtildi. Bu özelliğin geniş ölçekli olarak kullanıma sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Snapchat açısından bu tarz bir özellik sunmak mantıklı görünüyor. Yer bildirimi özelliğinin aktivitelerle renklendirilmesinin kullanıcıları Snapchat’e geri dönmeye teşvik eden bir adım olduğu söylenebilir. Bu planın işe yarayıp yaramayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER