Teknoloji

Snapchat haber merkezi kuruyor

snapchat ios

snapchat-ios-190215

Snapchat’in genişleme süreci sona ermeyecek gibi duruyor. Politico sitesinin haberine göre, CNN’in tanınmış politika muhabirlerinden Peter Hamby, CNN’deki görevinden ayrılacak ve Snapchat haber merkezinin başına geçecek. Hamby 2016 boyunca CNN’de yorumculuk yapmayı sürdürecek olsa da, mesaisinin büyük kısmını Snapchat için harcayacak.

Sekiz yıl boyunca CNN’de ulusal politika muhabirliği yapan Peter Hamby, 2008 ve 2012’deki ABD Başkanlık Seçimleri’nde başkan adaylarını yakından takip ederek ön plana çıkmıştı. Bu deneyimlerle Hamby, “Twitter otobüsteki çocukları öldürdü mü?” başlıklı bir makale kaleme almış ve sosyal medyanın siyasetçilerle muhabirler arasındaki ilişkiyi nasıl değiştirdiğini incelemişti. Ufuktaki 2016 seçimlerinde Hamby’nin uzmanlığını Snapchat’te konuşturması bekleniyor.

Peter Hamby, Snapchat’i “Dünyanın en heyecan verici genç şirketlerinden biri” olarak tanımlarken, platformun giderek büyüyen kitlesine dikkat çekti. Snapchat’in yeni servisi Discover’ın başarılı performansına vurgu yapan Hamby, Snapchat’in haberciliği farklı yerlere taşıyabileceğini ifade etti. Şirket bir haber merkezi kuracağı iddiası konusunda açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER