Manşetler

Snapchat günlük kullanıcı sayısında Twitter’ı geride bıraktı

snapchat gunluk kullanici sayisiSnapchat günlük kullanıcı sayısı konusunda Twitter’ı geride bırakmayı başardı. Bloomberg’in haberine göre, Snapchat’i her gün 150 milyon kişi kullanırken, Twitter’ın günlük kullanıcı sayısı 140 milyonda kaldı. Her iki şirket de günlük aktif kullanıcı sayılarını resmi olarak açıklamasa da, Bloomberg’in kaynakları Twitter yatay bir seyir izlediğini ve Snapchat’in günlük kullanıcı sayısını sürekli olarak artırdığını belirtti.

Söz konusu tablo Snapchat için büyük bir başarı, Twitter içinse kötü bir sinyal niteliği taşıyor. Snapchat henüz beş yaşını doldurmamışken, Twitter 10. yaşını kısa süre önce kutlamıştı. Mikro blog servisi Twitter’ın etki alanı çok büyük olsa da, son yıllarda büyüme konusunda sıkıntı yaşayan şirketin kullanıcı tabanı bir süredir küçülüyor.

Snapchat cephesinde ise aksine keyifli bir tablo göze çarpıyor. Platformun kullanıcı tabanınındaki genişleme devam ediyor. Bloomberg’in haberine göre, platformun aralık ayında 110 milyon olan kullanıcı sayısı 5 ayda 30 milyon arttı ve 140 milyona ulaştı.

Snapchat’in aylık kullanıcı tabanı konusunda yakın zamanda gerçekleştirilmiş bir ölçüm bulunmuyor. Dolayısıyla Twitter’ın bu alanda biraz daha büyük olduğu söylenebilir. Ancak Snapchat’in günlük kullanıcı sayısındaki hızlı artış, Twitter’ın aylık bazdaki üstünlüğünü de yitirebileceğinin işaretini veriyor.

Snapchat günlük kullanıcı sayısı konusunda Twitter’ı geçmiş olsa da, Facebook’u yakalamak için önünde uzun bir yol bulunuyor. Sosyal paylaşım sitesinin günlük kullanıcı sayısı 1.09 milyarı bulmuş durumda.

İLGİLİ HABERLER