Teknoloji

Snapchat görsel arama ile kamera yeteneklerini zenginleştiriyor

snapchat scan

Snapchat, görsel arama özelliklerini güçlendiriyor ve bunları mobil uygulamasının merkezine koyuyor. Snap’in geçtiğimiz mayıs ayındaki İş Ortağı Zirvesi etkinliği sırasında duyurduğu değişiklikler şimdi kullanıma sunuluyor. Güncellemeler arasında, artık doğrudan kameranın deklanşör düğmesinin altında bulunan “scan, yani “tarama” özelliğinin daha belirgin yerleşimi ve çevrenize göre lensler ve müzikler önerecek yeni özellikler yer alıyor.

Snap, 2019’dan beri “Scan” adı verilen görsel aramayı deniyor. Bu özellik, Snapchat kullanıcılarının uygulama içi kamerayla bitkileri ve müziği tanımlamasına, matematik problemlerini çözmesine ve yiyecek ve şarap etiketlerini taramasına olanak tanıyor. Ancak şimdiye kadar, bu özelliğe erişmek için birkaç ekstra dokunuş gerekiyordu, bu da söz konusu işlevin kolaylıkla gözden kaçmasına neden oluyordu. Güncellemenin kullanıma sunulmasıyla birlikte, kamera her açıldığında “scan” işlevi görünüyor.

Ayrıca Snapchat, kamerayı giyim eşyalarına doğrultarak kıyafet alışverişi yapabilme gibi, bu yılın başlarında önizlemesini yaptığı birkaç yeni özelliği de ekliyor. Bunun yanı sıra çevrenize göre artırılmış gerçeklik lensleri ve müziğin bir kombinasyonunu önerecek Camera Shortcuts, yani Kamera Kısayolları da ekliyor. Örneğin, kamerayı evcil hayvanınıza doğrultmak, köpeklerle çalışmak için tasarlanmış AR lensleri ve klibinizle uyumlu müzik önerebilir.

Snap, bir süredir “scan” yetenekleri üzerinde çalışıyordu. Şimdi bu özelliği çok daha belirgin hale getirmesi, şirket için bu özelliğin ne kadar büyük bir önem taşıdığının altını çiziyor. Ayrıca Snap, çevrenizdekilere göre benzer şekilde lens önerebilen en son AR Spectacles adlı aksesuarına tarama yeteneklerini entegre etti. Gözlüklerin önceki sürümlerinden farklı olarak, en yenileri henüz satılık son kullanıcılara satılmıyor. Görsel arama, Snap’in TikTok ve kendi görsel arama özelliği üzerinde çalıştığı söylenen Instagram gibi rakiplerle yaratıcı yetenekler ortamında rekabet etmesine de yardımcı olacaktır. Şirket, The Verge sitesine insanların diğer kullanıcıların kliplerine yorum yapmasını kolaylaştırmak için Spotlight’a kamera kısayolları eklemeye çalıştığını da söyledi.

İLGİLİ HABERLER