Teknoloji

Snap yeni nesil AR gözlüğü Spectacles’ı duyurdu, ancak bu gözlük herkese satılmayacak

snap spectacles

Snap, uzun süredir söylentileri ortalıkta dolaşan, artırılmış gerçeklik (AR) özelliklerini çerçeve içine yerleştiren dördüncü nesil Spectacles gözlüğün duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni akıllı gözlükler şirketin daha gelişmiş AR deneyimleri sunduğu ilk ürünü olma özelliğini taşıyor. Ancak ilginçtir ki, bu gözlük aynı zamanda şirketin son kullanıcılara satılmayacak ilk gözlüğü niteliğini taşıyor.

Snap CEO’su Evan Spiegel; iki kamera, dört mikrofon, dokunmatik yüzey kontrolleri ve bir çift stereo hoparlöre sahip olan gözlüğü, şirketin Partner Summit etkinliğinde ilk kez gösterdi.

Spiegel, gözlüklerin doğrudan Snapchat’ın AR Lensler kütüphanesine ve Lens Studio Platformuna bağlanabildiğini ve kullanıcılara “dijital nesneleri fiziksel dünyada gerçekçi bir şekilde görüntüleme” şansı sunduğunu söyledi.

Spiegel, “Gözlükler kendi görüş alanlarını anlıyor ve çevrenizdekilere göre ilgili Lensler öneriyor. Daha sonra sahneyi çekip tam resmi paylaşmak için arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.” diye sözlerine ekleme yaptı Spiegel.

Yeni Snap Spectacles son kullanıcılara satılmayacak

Spectacles, geçmişteki modeller gibi Snapchat kullanıcıları için satışa sunulması yerine, farklı bir satış modeliyle sunulacak. Snap onları bir çevrimiçi uygulama programı aracılığıyla açıklanmayan sayıda AR efekti yaratıcısına gönderecek. Buradaki ana fikir, dördüncü nesil Spectacles gözlüklerin yeni AR teknolojisinden yararlanmak için en iyi konumdaki kullanıcıların elinde olması ve muhtemelen gelecekteki sürümler için bir çalışma zemini niteliği taşımasıdır.

snap spectacles

Sonuçta, yerleşik AR özelliklerine sahip olan gözlükler hâlâ çok belirsiz aşamalarda bulunuyor. Örneğin yeni Spectacles, yalnızca yaklaşık 30 dakikalık pil ömrüne sahip, bu da sonu kullanıcı pazarı için uygun olmamasının başka bir nedeni olarak nitelendirilebilir.

Spiegel duyuru sırasında AR gözlüklerinin ana akım kullanıcıları tarafından hedeflenen benimseme oranına ulaşmasının yaklaşık on yıl alacağını öne sürdü. Kullanıcılara kamerayla ilgili, giyilebilir deneyimler sunma konusundaki kararlılığı göz önüne alındığında, bu son nesil Spectacles o hedefe doğru atılan daha somut bir adım olma niteliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER