Teknoloji

Slack ve Microsoft Office 365’in bağları kuvvetleniyor

slack microsoft office 365

Slack ve Microsoft Office 365 uygulamaları arasındaki bağlar kuvvetleniyor. OneDrive ve Azure Active Directory, bir süredir Slack’te mevcuttu. Ancak bundan böyle kurumsal mesajlaşma servisi Office uygulamaları ve dosyalarıyla daha derin bir entegrasyon sunacak. Bu entegrasyonun parçaları arasında yeni bir Outlook takvimi ve e-posta uygulaması, güncellenmiş bir OneDrive uygulaması ve Office dosyalarının ön izlemesini Slack üzerinde açabilmek gibi özellikler bulunuyor.

Slack için hazırlanan yeni Outlook takvim uygulaması, tüm randevuları ve takvim davetlerini mesajlaşma servisine getiriyor. Uygulama bundan böyle randevu vakti geldiğinde kullanıcılara mesajla haber verecek ve tek bir tıkla bu mesaja yanıt verilebilecek. Bu doğrultuda Skype, Webex ve Zoom üzerinde yapılacak toplantılar da Slack’ten hatırlatılabilecek. Outlook takvim uygulaması, Slack durumunu da takvime göre ayarlıyor ve Outlook’ta etkinleştirildiğindeyse “ofis dışında” bilgisi veriliyor.

Slack’in sunduğu bir diğer yenilik ise Outlook e-posta entegrasyonu oluyor. Böylelikle e-postalar doğrudan Slack kanallarına getiriliyor. Daha önce bunu yapabilmek için üçüncü taraf bir çözümden yararlanmak gerekiyordu. Benzer bir işlev daha önce Gmail için sunuluyordu. Outlook eklentisi de Slack kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

Slack’in OneDrive eklentisinde yapılan güncelleme ise Microsoft’un bulut depolama servisindeki dosyaları Slack’e hızlı biçimde aktarmayı mümkün kılıyor. Tıpkı mevcut Dropbox ve Google Drive entegrasyonlarında olduğu gibi, OneDrive kullanıcıları da “+” ikonuna tıklayarak dosyaları tarayabilecek ve bir kanala ya da direkt mesaja ekleyebilecek.

OneDrive merkezli iyileştirmelere ek olarak, Slack ile tüm Office dosyalarının ön izlemesini görmek mümkün hâle geliyor. Slack benzer bir ön izleme seçeneğini önümüzdeki dönemde OneDrive dosyalarına da eklemesi bekleniyor.

Hem Slack’i hem de Office 365’i kullanan organizasyonlar için bunların önemli iyileştirmeler olduğu söylenebilir. Ancak Microsoft’un portföyünde Microsoft Teams gibi Slack’e rakip bir uygulamanın bulunması, Slack desteğini biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor.  Ancak Slack ve Microsoft Office 365 entegrasyonunun temelinde herkese açık API’lar yer alıyor. Dolayısıyla Microsoft’un doğrudan bir destek sunmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER