Teknoloji

Slack iOS ve Android uygulamalarında yeni tasarımı dağıtmaya başladı

slack ios android yeni tasarım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Slack Android ve iOS uygulamalarının tasarımını yeniledi. Yeni tasarımla birlikte ekranın alt kenarına yeni bir navigasyon çubuğu ekleniyor. Bunun sayesinde uygulamanın direkt mesajlar veya bahsedenler gibi önemli bölümlerine, ekranda sürükleme yapmadan veya küçük ve görmesi zor menülerle uğraşmadan daha hızlı şekilde erişiliyor.

Sonuç olarak Slack, iOS ve Android’de tek bir tasarım yaklaşımını benimsiyor ve kullanımı da daha kolay ve rahat hâle geliyor. Ekranda sürükleme hareketleri hâlâ mevcut; ekranda sağa kaydırarak çalışma alanlarını görebilir, sola sürükleyerek de en son sohbete geri dönebilirsiniz. Ayrıca Slack ekranda sürekli asılı şekilde görünen bir mesaj oluşturma düğmesi de ekliyor. Böylelikle ihtiyaç duyduğunuz takdirde yeni bir direkt mesaja hemen başlayabilirsiniz.

Aslında Slack bir süredir bu değişikliklerin testini gerçekleştiriyordu. Bu ayın başlarında Slack Android uygulamasının yeni tasarımı içeren beta versiyonu Google Play Store üzerinden yayınlanmıştı. Ancak o zamanlar yeni tasarım, her ne kadar iyi şekilde hazırlanmış ve çıkışa hazır görünse de, bir test niteliğini taşıyordu. Bu haftanın başlarında da TestFlight üzerinden iOS beta kanalına çıkmıştı. İlginçtir ki, resmi Slack iOS uygulamasını da, yeni tasarım iPhone’a gelmemiş olmasına rağmen güncelleyerek açıklama notlarında yeni tasarımın geldiğini belirtmişti.

Ancak Slack daha sonra bir açıklama göndererek yeni tasarımın henüz çıkmadığını ve çarşamba günü itibarıyla çıkacağını açıklamıştı. Ürün yöneticisi Preet Mangat, kullanıcı arayüzü tasarımcısı Johnny Rodgers ve kıdemli ürün tasarımcısı Cory Bujnowicz tarafından kaleme alınan blog yazısında, yeni mobil tasarımının bu yılın başlarında sunulan ve daha büyük kapsama sahip olan yeni masaüstü tasarımından doğduğunu kaydetti.

Blog yazısında, “Masaüstündeki çalışmalarımıza paralel olarak, hareket halindeyken Slack’i kullanmak için gezinmeyi ve optimize etmeyi kolaylaştırmak için mobil uygulamalarımızı yeniden tasarlıyoruz: Gündemi hızlı bir şekilde yakalamak, DM’lere ve bahislere yanıt vermek, mesaj göndermek ve kısayollarla işleri yapmak özellikleri geliyor.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir ifade de yer alıyor.

Her ne kadar Slack iOS ve Android uygulamaları güncellenmiş olsa da, yeni tasarım tüm kullanıcılara kademeli olarak sunuluyor. Hem iPhone hem de Android telefonda Slack uygulamalarını güncellesek de, henüz yeni tasarım yerine eski tasarımla karşılaşıyoruz.

İLGİLİ HABERLER