Teknoloji

Slack’in koyu modu iOS ve Android beta sürümlerine geldi

Slack microsoft dm

Kurumsal ortak çalışma uygulaması Slack, kullanıcılar için koyu modu test etmeye başladı. Son olarak Windows 10’un Mail uygulamasında ve Facebook Messenger‘da bu yönde çalışmalar görmüştük. Ne var ki, bu özellik henüz tüm kullanıcılara açılmadı, şimdilik sadece beta test kullanıcıları yararlanıyor.

9t05Mac ve 9to5Google siteleri iOS ve Android uygulamalarındaki güncellemeleri haber veriyor. Aynı zamanda bu özelliğin şu anda test edilmekte olduğunu belirtip nasıl etkinleştirilebileceğini de yazıyor. Koyu moda şimdiden erişmek için Slack’in beta test programının bir parçası olmanız gerekiyor. Ve bunu da kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Slack beta programına katılmak için uygulamanın Ayarlar sayfasını açın. En altta “Join Beta” bağlantısını göreceksiniz. Buna tıklatın, açılan sayfadaki forma da adınızı ve e-posta adresinizi girin. Başvurunuz onaylandıktan sonra uygulamayı verilen yönergelere uygun şekilde güncelleyin. Daha sonra Ayarlar içinde koyu modu açmanıza izin veren seçeneği göreceksiniz. 9to5Google, Android uygulamasında beta sürümünün etkinleştirilmesi için uygulamanın yeniden başlatılması gerektiğini söylüyor. iOS versiyonunda ise geçiş otomatik olarak yapılıyor.

Bu yılın başlarında gördüğümüz Android Q sızıntısı, Google’ın sistem geneline koyu mod getirmeyi planladığını işaret ediyordu. Aynı zamanda geçtiğimiz ay sızan bir geliştirici sürümü, Google Chrome’un da ilkbaharda bu seçeneği alacağını işaret ediyor. Koyu mod kullanıcılar arasında giderek yaygınlaşıyor. Bu özellik hem pil ömrünü korumaya yardımcı olurken hem de gözlerinizi daha az yoruyor. Slack gibi, günün ve hatta gecenin büyük kısmında kullanılabilen bir uygulama için de koyu mod ayrı bir önem kazanıyor.

İLGİLİ HABERLER