Manşetler

Google Chrome’un koyu renk modu Android telefonlarda da test ediliyor

google chrome 76
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google‘ın uygulamalarında ve platformlarında koyu renk modu seçeneği sunmaya ikna olması biraz uzun zaman almıştı. Ancak internet devi sonunda bu fikri tamamen benimsemiş gibi görünüyor. 9to5Google sitesinde yer alan habere göre, Google Chrome 73 sürümünün Android için hazırlanan beta sürümünde de bir gece teması bulunuyor. Şirketin Chrome’un Mac ve Windows versiyonlarında koyu renk modu üstünde çalıştığına dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti.

Chrome’da koyu renk modu sunmaya yönelik çalışmalar henüz ilk aşamalarında. Hatta bu modun varlığını keşfetmek de biraz zahmetli. Android Pie’ın Geliştirici seçenekleri içinde Gece Modu ayarını “daima açık” yapanlar, bir bağlantı veya resmin üzerine uzun süre dokunduklarında Chrome’un gece modu seçeneği olduğunu görebiliyor. Koyu renk moduna geçildiğinde panellerin rengi koyu griye dönüşse de, yazıların hâlâ siyah olması Google’ın önünde daha hatırı sayılır bir yol olduğunu gösteriyor.

Google Chrome koyu renk modunun tüm Android kullanıcılarına ulaşıp ulaşmayacağı şu an için kesin değil. Ancak Google’ın bu modu kendisine saklamama ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Koyu renk modu, Android kullanıcıları tarafından uzun süredir en yoğun şekilde talep edilen özellikler arasında bulunuyor. Hem kullanım kolaylığı sağlaması hem de pil ömrünü uzatmaya yardımcı olması, koyu renk modunun cihaz sahipleri tarafından benimsenmesini sağlayan faktörler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER