Teknoloji

Slack Canvas ile iş ortamında verimlilik artıyor

slack canvas

Slack, iş dünyasında sıkça kullanılan popüler iletişim platformu, şimdi de Canvas adlı yeni özelliği ile kullanıcılarına daha düzenli ve etkili bir iş birliği sunuyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar artık Slack üzerinde belgeler oluşturup, içlerine metin, görsel, bağlantılar ve hatta uygulamalar ekleyebilecek. Canvas, aynı zamanda kullanıcıların paylaştıkları içeriği daha rahat bulmalarına ve düzenlemelerine olanak sağlıyor.

Canvas’ın en güzel yanı, Slack üzerinde rahatça kullanılabilmesidir. Google Dokümanlar’a benzese de, Slack içinde yer alması ve doğrudan Slack kanallarına bağlı olması sayesinde, iş arkadaşları arasında belge paylaşımı daha hızlı ve kolay hale geliyor. Bu sayede, şirketin bilgi, belge, veri ve iş akışlarını daha düzenli bir şekilde saklamak ve kullanmak mümkün oluyor.

Yeni özellik, Slack’ın temelde bir mesajlaşma uygulaması olmasının yanı sıra, diğer belge düzenleme ve paylaşma uygulamalarına güçlü bir alternatif sunuyor. Kullanıcılar Canvas üzerinde metinleri yazabilir, fotoğraf ve videolar yükleyebilir, Slack uygulamalarını ekleyebilir, bağlantılar oluşturabilir ve anketler yapabilirler. Bağlantılar, kart şeklinde görünebilir; YouTube videoları doğrudan oynatılabilir ve tüm zengin bağlantılar ve medya, Canvas içinde de kullanılabilir. Kısacası, Slack’ta yapabileceğiniz her şeyi, Canvas içinde de yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Canvas, teknik olarak bir belge oluşturma ve iş birliği aracı olsa da, Google Dokümanlar’a tam anlamıyla bir rakip değildir. Metin düzenlemelerinde sınırlı özellikler sunsa da, birden fazla kişi aynı anda bir Canvas üzerinde çalışabilir. Slack’in Ürün Başkan Yardımcısı Ali Rayl, Google Dokümanlar’ın hala yerinin olduğunu belirtirken, Canvas’ın Slack içinde farklı bir alanı doldurduğunu ifade ediyor.

Canvas özelliği, özellikle yer imleri ve sabitlemelerin yerine kullanılarak, Slack kullanıcıları için büyük bir yenilik sağlıyor. Artık belgeleri ve içerikleri daha kolay bulmak ve düzenlemek mümkün hale geliyor. Ayrıca, Canvas’lar, Slack içinde paylaşım ve izin yönetimi konularında da oldukça başarılıdır. Yeni bir Canvas oluşturduğunuzda, bunu şirketinizdeki herhangi bir kişiyle veya bir kanalla paylaşabilir ve kanaldaki herkes erişebilir. Genel paylaşım özelliği bulunmamakla birlikte, Canvas’ları yalnızca Slack erişimi olan kişilerle paylaşabilirsiniz. Bu, birçok belge için güvenlik açısından olumlu bir özellik olarak değerlendirilebilir.

slack canvas

Canvas’ta yapılan yorumlar, aranabilir ve düzenlenebilir bir Slack konusu içinde saklanır. Eğer bir kişiyi Canvas’ta etiketlerseniz ve henüz onlarla paylaşılmamışsa, etiketleri gri arkaplanla görünür; Canvas’ı paylaştığınızda ise maviye dönüşür.

Slack, zaman içinde Canvas’ların hem Google Dokümanlar’a hem de beyaz tahta uygulamaları gibi iş birliği alanlarına benzeyen serbest biçimli çalışma alanlarına dönüşmesini öngörüyor. Ancak şimdilik, Canvas özellikle belge paylaşımı ve iş birliği konularında büyük bir gelişme sunuyor. Slack’in Ürün Başkan Yardımcısı Ali Rayl, Canvas’ın Slack ürünlerinde günün birinde yer alacağını belirtiyor ve sabitlemeler ve yer imleri gibi özelliklerin zamanla değiştirilebileceğini ifade ediyor.

Slack, bir mesajlaşma uygulaması gibi görünse ve öyle davransa da, aslında sadece bir mesajlaşma uygulaması olmaktan çok daha fazlasını sunuyor. Mesajlaşma uygulaması gibi görünmesi, Slack’in kalıcı bilgi depolama alanı olarak kullanılmasını zorlaştırmaktadır. Canvas’lar, belge iş akışlarınızı hızlı bir şekilde ele almasa bile, tekrar bulabileceğiniz bilgileri saklamak için harika bir yer sunuyor. Slack’i daha anlamlı ve kullanışlı kılar.

Özetle, Slack Canvas, iş dünyasında düzen ve iş birliği sağlamayı amaçlayan devrim niteliğinde bir yenilik Belgeler, görseller ve daha fazlasını kolayca paylaşarak etkili bir iş birliği sağlayın ve iş süreçlerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER