Ulaşım

BMW’nin Digital Key Plus özelliği Android desteğine kavuştu

bmw digital key plus

BMW Digital Key Plus adını taşıyan ve telefonla otomobil kilidi açmayı sağlayan özelliğine Android desteği ekliyor. Artık Samsung Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Google Pixel 7 Pro ve diğer bazı yeni Samsung telefonlarla BMW’lerin kapılarını açmak mümkün olacak. Daha önce Digital Key Plus’tan sadece iPhone ve Apple Watch kullanıcıları yararlanabiliyordu.

Digital Key Plus, Ultra Geniş Bant (UWB) dijital radyo teknolojisinin yardımıyla klasik anahtarlarla benzer şekilde işliyor. Kullanıcılar telefonları ellerinde, ceplerinde veya çantalarındayken otomobillerine yaklaştıklarında otomobilin kilidi otomatik olarak açılıyor. Uzaklaştıklarında ise otomatik olarak kilitleniyor.

My BMW uygulaması üzerinden de otomobiller kilitlenebiliyor veya kilitleri açılabiliyor. Bu uygulama üzerinden bagajı açmak veya sıcaklık ayarı yapmak da mümkün oluyor. Uygulamanın ana sayfası, her özelliğin hangi durumda olduğunu gösteriyor. Yani eğer otomobil kilitliyse bunu ana sayfada görmek mümkün.

BMW daha önce Digital Key özelliğini Samsung Galaxy S21 ve Google Pixel 6 serilerine getirmişti. Ancak bu özellikte kilit açmak için telefonun otomobilin kapı koluna tutulması gerekiyor. Eller serbest seçeneğinin küçük ancak önemli bir ekleme özelliği olduğu söylenebilir.

BMW Digital Key Plus’ın Android desteğinin kapsamı sınırlı

BMW Digital Key Plus özelliğinin Android desteğinin kapsamı oldukça sınırlı. Sadece 2022’nin kasım ayı ve sonrasında üretilen BMW otomobillerde Android telefon sahipleri Digital Key Plus özelliğinden yararlanabiliyor. Şirket daha sonrasında güncellemelerle eski modelleri de kapsama alanına eklemeye hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER