Teknoloji

Slack’ten kaynak paylaşımını kolaylaştıracak yeni özellik

slack canvas

Kurumsal haberleşme platformu Slack Canvas adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Canvas’ı bir “yüzey” olarak tanımlayan şirket, bu yüzeyde ekiplerin işleri için kritik kaynakları düzenleyip paylaşabileceğini belirtti.

Önümüzdeki yıl kullanıma sunulacak Canvas’ın Slack’te fikirleri ve bilgileri paylaşmak ya da sıraya koymak için yararlanılan üçüncü taraf platformların yerini alması hedefleniyor. Bu platformlar arasında Google Dokümanlar da bulunuyor.

Kullanıcılar Slack’teki takım adlarının yanındaki menü üzerinden yeni bir Canvas oluşturabilecek. Bu Canvas’a dosyalar, bağlantılar, kanal listeleri, iş akışları, videolar ve diğer kaynaklar yerleştirilebilecek. Böylelikle ekip üyelerinin ihtiyaç duydukları kaynakları bulmak için fazla zaman harcamalarına gerek kalmayacak.

Slack Canvas’ın pazarlama kampanyalarının düzenlenmesi, özel brifinglerin herkesle paylaşılabilmesi ve yeni çalışanların oryantasyonu gibi işlerde kullanılmasını hedefliyor. Kullanıcılar herhangi bir koda gerek olmadan Canvas oluşturabildikleri gibi, mevcut Canvas’larını da yeni kullanım amaçlarına göre düzenleyebilecek.

Slack Canvas özelliğini duyurmasının yanı sıra başka yenilikleri de hayata geçiriyor. Geçtiğimiz haziranda sesli görüşme özelliği için duyurulan yenilikler de kullanıcılarla buluşmaya başlıyor. Artık Slack üzerinden kullanıcılar görüntülü görüşmeler yapabilecek. Bu görüşmelerde arka planı bulanıklaştırmak veya emojili reaksiyonlar vermek de mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER