Teknoloji

Slack hikaye benzeri paylaşım özelliğini kullanıma sunuyor

slack salesforce
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Salesforce’un Slack’i satın alma süreci geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Popüler kurumsal iletişim platformu, yeni özelliklerini çatı şirketinin Dreamforce etkinliğinde duyurdu. Slack testlerine daha önce başladığı ses, video ve ekran kaydı paylaşmayı mümkün kılan hikaye benzeri paylaşım özelliğini dağıtıma çıkardı. Söz konusu özellikle hem kanallarda hem de direkt mesajlarda paylaşım yapılabiliyor.

Slack’in yeni özelliği Slack Clips adını taşıyor. Slack Clips’te kullanıcıların hayatlarından kesitler yerine işle ilgili güncellemeler paylaşması amaçlanıyor. Clips’in farklı saat dilimindeki iş arkadaşlarıyla brifing paylaşmak veya bir proje için sesli şekilde geri bildirim vermek için kullanılabileceği belirtiliyor. Clips ile herkesi tek bir zamana uymak zorunda kalmadan önemli konuların konuşulabileceği de Slack’in saydığı olası kullanım senaryoları arasında yer alıyor.

Slack özelliğin kapsayıcılık ve erişilebilirliği merkeze alarak geliştirildiğinin altını çizdi. Oynatma hızını değiştirebilme, canlı okuma ve otomatik altyazı gibi imkanlar da Slack Clips kapsamında sunulacak. Kullanıcılar sesli mesajın metne dökülmesi sayesinde mesajın ilgili kısmına daha hızlı şekilde ulaşabilecek. Diğer platformlarda paylaşılan hikayelerin aksine, Slack Clips otomatik olarak kaybolmayacak ve metinler içinde arama yapılabilecek.

slack clips hikayeSlack Connect aracılığıyla farklı ekiplerdeki kullanıcılarla da hikaye paylaşmak mümkün olacak. Böylelikle şirketlerin iş ortaklarıyla ve müşterileriyle olan etkileşimlerinin artırılması amaçlanıyor.

Slack Clips özelliği sonbaharda Slack’i ücret ödeyerek kullanan tüm ekiplere açılacak.

İLGİLİ HABERLER