Teknoloji

Skype’ye video konferans desteği geliyor

Nihayet Skype üzerinden video konferans mümkün olacak. Skype’nin Grup Video Arama adı verilen özelliği sayesinde bir video konferans görüşmesine aynı anda beş kişiye kadr destek verilecek. Bu özelliğin gelecek haftadan itibaren aktif hâle geleceği duyuruldu.

Beta sürecinde sunulacak olan bu servis 10 Mayıs tarihinden itibaren kullanıcıların indirilmesine sunulacak ve ilk etapta ücretsiz olacak. Ancak Skype’ın yılın ilerleyen aylarında bu servisten para talep etmesi bekleniyor. Grup Video Arama servisinin HD görüşme desteğini sunup sunmadığını bilmiyoruz, ancak şirketlerin kullandıkları karmaşık video konferans sistemlerini bununla değiştirmeyi düşünecekleri konusunda bir şüphemiz yok.

Skype ile ilgili diğer haberlere bakacak olursak, şirket 170’den daha fazla ülkede geçerli olacak yeni arama planlarını sunmaya hazırlanıyor. Aşağıdaki bağlantıda bulacağınız basın bültenine bakılacak olursa şirket müşterilerini karmaşık tarifeleri karşılaştırmaktan kurtarmayı hedefliyor. Tarifelerde boğulmamak iyi, ancak bizim Skype’den beklediğimiz kameralı akıllı telefon ve tabletler üzerinden video görüşmelerine artık olanak sağlaması…

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER