Teknoloji

Skype yakın gelecekte daha iyi çoklu cihaz desteğinin sözünü verdi

Günümüzde haberleşme servislerinin en çok önem verdiği konulardan biri olan ”çoklu cihaz desteği” Skype’ın da ilgisini fazlasıyla çekmişe benziyor. Pocket-lint sitesine konuşan Skype yetkilileri, şirketin geleceğini çoklu cihaz deneyiminde gördüklerin ve servisin kullanıcılarına günlük konuşmalardan uzakta olsalar dahi mesajlarına erişim imkanı sunmasını hedeflediklerini dile getirdi.

skype-logo-buyuk

Skype’tan Karlheinz Wurm kişisel dünyaların çoklu cihaz kullanımına göre yeniden şekillendiğini ve kendilerinin de bu dönüşümü başarmaları gerektiğini belirtti. Halihazırda Skype’a birden fazla konumdan giriş yapıldığı zaman kullanıcıların çeşitli sorunlarla karşılaştığının farkında olduklarını söyleyen Wurm, bu sorunların çözümü için çalıştıklarını ifade etti. Bu sorunun akıllarının en üstünde yer ettiğini dile getiren Skype yöneticisi, daha bulut merkezli olmaları durumunda bilgilerin cihazlar arasında daha iyi eş zamanlanabileceğinin altını çizdi.

Skype için ”PC-Sonrası” olarak adlandırılan bu yeni dönemdeki en ciddi sorunlardan birisi de milyonlarca kullanıcının farklı cihazlara geçiş yapması olarak tanımlanıyor. Bu yola masaüstü temelli bir şirket olarak çıktıklarını belirten Wurm; gereken değişikliklerden bazılarını yaptıklarını, bazılarının ise yolda olduğunu söyledi ve önümüzdeki 5 ila 6 aylık süreçte eş zamanlama ve pille ilgili sorunların çözüleceğinin sözünü verdi. Tüm platformda odak noktalarının bu hedefi gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Wurm, çok sayıda kullanıcı sahibi olduklarını ve bu dönüşümün daima bir meydan okuma havasında olduğunu hatırlatmayı da ihmal etmedi.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER