Teknoloji

Skype Web servisi bundan böyle eklentiye ihtiyaç duymayacak

skype web android

skype webMicrosoft Skype Web servisini ilk kez yaklaşık bir yıl önce göstermişti, ancak görüntülü ya da sesli görüşme yapmak isteyenlerin internet tarayıcısına bir eklenti veya genişletme yüklemeleri gerekiyordu. Microsoft şimdi, WebRTC standardına verdiği desteğin bir taahhüdü olacak şekilde Skype Web servisinin herhangi bir eklenti gerektirmeyen versiyonunu çıkardı.

Görüntülü ve sesli Skype görüşmelerinin yanı sıra sesli ve görüntülü grup görüşmeleri de destekleniyor. Microsoft başlangıçta sadece Windows 10’daki Edge internet tarayıcısını destekliyor, ancak planlanan Chrome ve Firefox H.264 video kodlayıcısını desteklemeye başladıktan sonra Skype Web erişimini tüm internet tarayıcılarına açmak. Görüntülü ve sesli görüşme web üzerinde çalışsa da, Skype ekran paylaşımı ve sabit hatları arama özellikleri hâlâ bir eklentiye ihtiyaç duyacak.

Microsoft Skype için eklenti gerektirmeyen sesli ve görüntülü görüşme servisinin sözünü bir süredir veriyordu ve Chromebook’lar gibi cihazlara eksiksiz Skype servisi sunmak için ilk adım atılmış oldu. Eklentisiz Web servisi ön izleme sürecine girdi, Microsoft çıkışı nisan sonuna kadar bitirmeyi planlıyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER