Teknoloji

Skype web uygulamasına Firefox desteği

skype web

Koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından video görüşme uygulamaları da popüler hâle gelmişti. Microsoft da bu ilgiden yararlanmak için o dönemde yeni kurulmuş sayılabilecek olan Teams platformuna odaklanmıştı. Bir zamanların en popüler çözümü olan Skype’ı göz ardı eden Microsoft, Skype’ın mevcut hizmetlerini bile geliştirmeyi adeta unutmuştu. Skype web uygulaması, çıkışından neredeyse iki yıl sonra Firefox internet tarayıcısını desteklemeye başlıyor.

Skype’ın masaüstü uygulaması olduğu için web tarayıcısında çalıştırılan versiyonunun gerekliliği konusunda akıllarda bazı soru işaretleri olabilir. Ancak Skype’ı sıklıkla kullanmayanlar için web versiyonu masaüstü uygulamasından daha kullanışlı bir çözüm olarak değerlendirilebilir.

Microsoft, Edge adını taşıyan internet tarayıcısında edgeHTML motorundan Chromium’a geçiş yapmıştı. Bu değişiklikle Chrome ve Opera gibi tarayıcılarda Skype’ın web uygulamasını kullanmak mümkün hâle gelmişti. Safari kullanıcısı Mac sahipleri ise mayıs ayı itibarıyla Skype’ın web uygulamasına erişebilmişti.

Bu gruba sonunda Mozilla Firefox da dahil oluyor. Firefox kullanıcıları, yakında Skype web uygulamasına tarayıcıları üzerinden erişebilecek. Desteğin hâlâ test aşamasında olduğu belirtilirken, tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı konusunda bilgi verilmedi. Test aşamasındaki desteğin Skype’ın resmi sayfasında henüz görülmediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER