Teknoloji

Skype web uygulamasında HD video sohbet dönemi başlıyor

skype web

Skype hâlâ dünyanın en popüler video sohbet platformları arasında bulunuyor. Platformun masaüstü sürümlerini yüklemek istemeyenlerin yararlanabileceği bir web uygulaması da uzun süredir mevcut. Microsoft‘un Skype web uygulaması için yayınladığı en son güncelleme, önemli yenilikleri beraberinde getiriyor. Yüksek çözünürlüklü video sohbet bu yenilikler arasında öne çıkarken; listede yenilenen bildirim paneli ve medya galerisi gibi unsurlar da bulunuyor.

Skype’ın web uygulamasının en yeni sürümüne Windows 10 ve MacOS  X 10.12 veya daha yüksek sürümlerin kullanıldığı bilgisayarlarda Google Chrome veya Microsoft Edge’in en güncel versiyonları aracılığıyla ulaşılabiliyor. Söz konusu özelliklerin büyük kısmının duyurusu ekim ayında yapılmıştı.

HD video sohbet özelliği hem özel görüşmeleri hem de grup sohbetlerini kapsıyor. Yerleşik görüşme kaydı özelliği de Skype web uygulamasını kullananlara sunulan yenilikler arasında yer alıyor. Yenilenen bildirim panelinde ise artık mesajlara verilen reaksiyonlar, grup sohbetlerinde verilen doğrudan yanıtlar ve daha fazlası görülebilecek. Arama özelliğini de geliştiren Microsoft, sohbetler içinde kelime veya kalıplar kullanarak arama yapmayı da mümkün kılıyor. Yenilenen medya galerisinde ise tek bir pencere içinde dosyalar, fotoğraflar ve bağlantılar görüntülenebiliyor.

Skype web uygulaması 2016’da yayınlanmıştı

Microsoft tarafından Skype’ın web sürümündeki değişikliklerle ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Daima deneyimi geliştirmenin, kaliteyi ve güvenilirliği artırmanın, insanları tüm cihazlardan birbirlerine bağlamanın yeni yollarını arıyoruz. Skype’ın amacı daima insanları bir araya getirmek oldu. Yüz milyonlarca kullanıcıdan oluşan küresel bir topluluğu birbirine bağlama hedefiyle hareket etmeyi sürdüreceğiz ve onların birbirlerine daha yakın hissederek daha fazla şey başarmalarına yardımcı olacağız.”

Skype web uygulaması 2016’nın nisan ayında yayınlanmıştı. Uygulamanın ortaya çıkışı, Microsoft’un buluta öncelik veren yeni yaklaşımına uygun bir adım olarak değerlendirilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER