Eğlence

Shazam sonuçları Instagram Hikayeleri ile paylaşılabilecek

shazam sonuclari

Instagram‘a entegre edilen uygulamaların sayısı düzenli olarak artıyor. Bu gruba son olarak Apple‘ın sahibi olduğu şarkı tanıma servisi Shazam katıldı. İki platform arasındaki entegrasyon sayesinde Shazam sonuçları Instagram Hikayeleri üzerinden paylaşılabilecek.

Shazam uzun süredir adı ya da söyleyeni bilinmeyen şarkılar hakkındaki bilgileri öğrenmek için başvurulan ilk kaynak durumunda. Kullanıcılar duydukları şarkıları Shazam’a dinleterek aradıkları bilgilere ulaşabiliyor.

Shazam tarafından gösterilen sonuç sayfasında yer alan paylaş butonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına çıkacak seçeneklerin arasında artık Instagram Hikayeleri de yer alacak. Bu özellikten yararlanmak için hem Shazam hem de Instagram uygulamalarının en güncel sürümüne sahip olmak gerekiyor.

“Instagram Hikayeleri’nde paylaş” seçeneğine dokunulmasının ardından kullanıcıların karşısına ilgili şarkının kapak fotoğrafının da yer aldığı bir hikaye oluşturma ekranı çıkıyor. Burada hikayenin üzerine “Daha fazlası Shazam’da” yazan bir buton da bulunuyor. Bu butona dokunulduğunda kullanıcılar şarkının Shazam sayfasına yönlendiriliyor.

Shazam sonuçları ile Instagram Hikayeleri’nde paylaşım yapabilme imkanı ilk olarak Shazam ve Instagram uygulamalarının en güncel versiyonlarına sahip iOS kullanıcılarına sunuluyor. Yakında Android kullanıcıları da bu imkandan yararlanabilecek olsa da, henüz bu konuda kesin bir tarih verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER