Teknoloji

Sharp 5.5 inç 806 ppi 4K ekranını gösterdi

sharp-aquos-140415Samsung Galaxy S6, S6 edge gibi cihazların sahip oldukları 2K ekranların daha şimdiden modası geçmiş olabilir, çünkü akıllı telefonlar için 4K çözünürlükle daha keskin görüntüler sunacak ekranları görmeye başladık bile.

Sharp 4K IGZO ekran 5.5 inç büyüklüğü ve 2160 x 3840 piksel çözünürlük desteğiyle 806 ppi piksel yoğunluğunu sunuyor. Bu, 4K TV’lerin sahip olduğu sayıda pikselin nispeten çok daha küçük bir alana sığdırılması anlamına geliyor.

Samsung’un ekranlarıyla ilgili olarak yayınladığı yol haritasında 4K ekranların 2015 yılında geleceği belirtiliyor. Bu da önümüzdeki sonbaharda göreceğimiz Galaxy Note 5’te 4K ekranın bulunabileceği anlamına geliyor.

Bu kadar yüksek çözünürlük değerlerine gerçekten ihtiyacımız var mı? Şu anda 2K olarak nitelendirdiğimiz 1440p ekranlar görsel açıdan 1080p ekranlara göre insan gözüne çok farklı bir deneyim sunmuyor gibi duruyor, çünkü normal uzaklıktan bu iki ekrana da baktığımızda her ikisinde de pikselleri fark etmek mümkün olmuyor. 5.5 inç veya daha düşük boyutlu ekranlarda pikselleri fark etmek ise neredeyse imkansız hâle geliyor.

4K ekranların bir yararı 4K içeriklerin artışına katkıda bulunması olabilir. Sadece TV’ler için içerik üretmeye yanaşmayan üreticiler belki mobil cihazlarda da 4K’nin kullanıma sunulmasıyla birlikte teşvik edilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER