Teknoloji

Sennheiser HD 25 kulaklığın 75’inci yıla özel versiyonu çıkıyor

sennheiser hd 25

Sennheiser, 75’inci kuruluş yıldönümü şerefine, HD 25 kulaklıklarının sınırlı sayıda üretilmiş özel bir versiyonunu çıkarıyor. Normalde simsiyah tasarımlarıyla gördüğümüz Sennheiser kulaklıklarından farklı olarak bu sınırlı üretim kulaklık, HD 414 diğer simgesel kulaklıklardan ilham alınan bir çift açık sarı renkte kulaklık pedleriyle geliyor. Ayrıca bu sınırlı üretim modelleri satarken diğer kulaklıkların yurt dışı fiyatını da 149.95 dolardan 99.95 dolara indiriyor.

Ne var ki Sennheiser, bu kulaklıklara sahip olmak için doğrudan bir yol sunmuyor. Bu kulaklıklar tek başına satılmıyor. Sipariş etmek isteyenlerin öncelikle Sennheiser’in mağazasından normal bir çift HD 25 kulaklık satın almaları ve daha sonra da sınırlı üretim modelin görünmesini beklemeleri gerekiyor. Sennheiser, dünya çapında satılacak 25 bin adet sınırlı üretim modelin çıkarılacağını kaydetti.

HD 25’in ilginç bir hikayesi var. Sennheiser’e göre, kulaklıklar 1989 ile 2004 yılları arasında Concorde yolcularına sunuluyordu. Çünkü gürültülü ortamlarda iyi çalışıyordu. Modern kulaklıklarda olduğu gibi aktif gürültü engelleme yoktu, ancak Sennheiser, bunların mükemmel tasarımı sayesinde arka plandaki gürültüyü pasif şekilde engellemekte başarılı olduğunu söylüyor. Bu kalite sayesinde birçok DJ arasında da popüler hâle geldi.

Mazisi 1968 yılına kadar giden HD 414 kulaklıklar, CNET’in belirttiğine göre açık arka tasarımın kullanıldığı ilk kulaklık olmuştu. Sennheiser artık HD 414’leri üretmiyor. Ancak bu kulaklık bir zamanların en çok satan ürünleri arasına geldi.

Sınırlı üretim Sennheiser HD 25 kulaklıklar haziran ayında satışa sunulacak. Bu kulaklıkların tükenmesinin ardından kulaklığın fiyatı yeniden 149.95 dolar seviyesine geri dönecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER