Teknoloji

Selfie çubuklarının Disney parklarına sokulmasına izin verilmeyecek

selfie-cubugu-080115

Disney parklarında önce işaretlerle ve sözlü biçimde yöneltilen ”Lütfen selfie çubuğu kullanmayın” ricası işe yaramayınca şirket, selfie çubuklarının kullanımını önlemek için daha kesin bir çözümü hayata geçirme kararı aldı. Önümüzdeki haftadan itibaren Disney çalışanları, parklara gelen ziyaretçilerin çantalarında selfie çubuğu araması yapacak. Yanında selfie çubuğu bulunanlar, çubuğu çıkarken almak üzere girişteki kontrol noktasına bırakabilecek.

The Orlando Sentinel gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu yasak ilk olarak Orlando’da bulunan Disney World ve Kaliforniya’daki Disneyland’de önümüzdeki salı günü (30 Haziran) itibarıyla hayata geçecek. 1 Temmuzda ise Paris ve Hong Kong’da bulunan Disney parklarında da yasak uygulanmaya başlayacak. Disney söz konusu yasağı kendisine ait otellerde ve otopark alanlarında duyuracak.

Disney ilk etapta selfie çubuklarının trenler dışında kalan yerlerde kullanılmasına izin vermişti. Ancak insanların bu iyi niyeti suistimal etmesi, şirketin popüler trenlerinden bazılarına belirgin bir ”selfie çubuğu kullanmak yasaktır” işareti yerleştirmesine neden olmuştu.

Kaliforniya’daki Disneyland’de bulunan trenlerden birinin en yüksek noktasında ziyaretçilerden birinin selfie denemesi yapması ise uyarı levhalarının da fayda etmediğini açık biçimde ortaya koydu. Başarısızlıkla sonuçlanan selfie girişimi söz konusu trenin 1 saat boyunca çalışmamasına neden olurken, Disney’in de selfie çubuklarına yönelik sabrını taşırdı.

İLGİLİ HABERLER