Teknoloji

Sekiz çekirdekli Samsung Exynos 5 Octa yongasetin grafik işlemcisiyle ilgili detaylar netleşiyor

Samsung geçen hafta CES 2013 kapsamında sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa mobil işlemcisini tanıtmıştı. Bu işlemcinin dört adet 1.8 GHz hızında çalışan Cortex A15 ve güç tüketimi bakımından idareli davranan 1.2 GHz’lik dört adet Cortex A7 çekirdek taşıdığı belirtilmişti. Ancak grafik işlemcisi hakkında tanıtım sırasında pek fazla detay verilmemişti.

Bazıları Exynos 5 Octa’nın içinde yer alan GPU’nun Exynos 5 Dual yongasında yer alan ARM Mali-T604 GPU olabileceğini iddia etmişti. Ancak AnandTech sitesine göre durum biraz farklı; Exynos 5 Octa’da Apple’ın iPad 3’te yer alan grafik işlemciyle hemene hemen aynı niteliklere sahip bir grafik işlemcisi bulunuyor. PowerVR SGX 544’e DirectX 10 sınıfı niteliklerinde donanımı ve iki kat daha hızlı üçgen kurulum eklenmiş. Bu eklentiler sayesinde Exynos 5 Octa Apple’ın iPad 3 ve iPad 4 tabletleri arasında dolaşan bir grafik performansı sergileyebilir.

Samsung’un sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa yongasının ilk etapta yılın ilk yarısında beklenen Samsung Galaxy S IV’te yer alması bekleniyor. Bu arada yılın ikinci yarısında beklediğimiz 2013 model Galaxy Note cihazında da bu yeni yongaseti görebiliriz.

İlgili >> AnandTech

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER