Teknoloji

Samsung’un gözlük gerektirmeyen 3D TV’si üç yıl sonra piyasada olabilir

Samsung 55 gözlüksüz kullanım imkânı sunan 55 inç’lik 3D HDTV prototipinin sunumunu gerçekleştirdi. Güney Koreli üretici bu prototipin önümüzdeki üç yıl içinde piyasaya sunulabileceğini düşünüyor.

Bu hafta düzenlenen FPD Çin 2011 etkinliğinden bildiren Tech-On’un haberine göre, Samsung’un prototipinde iki tane LCD panel bulunuyor. Bunlardan bir tanesi gerçek resmi üretirken, onun üstüne binen bir diğer LCD panel de optik kırılma indisini yönetiyor ve görüntünün iki boyut ve üç boyut arasında değiştirilmesini ayarlıyor.

Böylelikle bir lens vazifesi gören üstteki LCD panel sağ ve sol gözün izlemesi için gerekli olan görüntüyü ikiye ayırıyor. Diğer gözlüksüz 3D teknolojileri gibi bu teknolojide de resmin görüntülenebildiği belirli noktalar var. Samsung’un belirttiğine göre bu teknoloji şu an için 2.5 ile 6 metre arasında değişen bir izleme menzili içinde dokuz farklı noktadan istenen görüntüyü görme fırsatı sunuyor.

Alttaki ise 1920 x 1080 çözünürlükte görüntü üreten, 500 cd/m2 parlaklığa ve 4000:1 kontrast oranına sahip bir panel. Prototip CCFL arkadan aydınlatma tekniğini kullanıyor, ancak Samsung’a göre bu, ilerleyen zamanlarda LED arkadan aydınlatmalı ünite ile değiştirilebilir. Söz konusu prototipin piyasaya sürülüp sürülmeyeceğine önümüzdeki aylarda karar verilecek, ancak Samsung’un sözünü dikkate alırsak bu tarz 3DTV’lerle tanışmak için bir üç yıl daha bekleyeceğiz.

İlgili – 3D-Display-Info

İLGİLİ HABERLER