Teknoloji

Samsung’dan güçlü ve taşınabilir Windows 8 bilgisayarlar: Series 7 Chronos ve Series 7 Ultra

Gelecek hafta başlayacak CES’in öncesinde Samsung PC serisine iki yeni model ekledi. Series 7 Chronos ve Series 7 Ultra modelleri ile birlikte şirketin mevcut Series 7 Slate ve Series 7 Gamer modelleri arasına yeni seçenekler katılmış oldu. Böylelikle şirketin serisi içinde Windows 8 için optimize edilmiş ve ayarlanmış seçenek sayısı da artmış oldu.

samsung_series_7_chronos-1

Samsung Series 7 Chronos profesyonelleri hedefleyen bir ürün. 1 TB’ye kadar sabit disk depolama alanı, 2 GB bellekli Radeon HD 8870 grafik yongası, dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci, 16 GB’ye kadar RAM gibi donanım bileşenleri 20 mm.’nin biraz üstünde kalınlığa sahip bir kasada geliyor. Yaklaşık 2.6 kg. ağırlığa sahip olan metalden yapılmış dizüstü bilgisayarın 15.6 inç ekranı 1080p çözünürlük ve opsiyonel 10 noktalı dokunmatik ekran desteğine sahip. Samsung, Chronos’un 11 saate kadar pilde çalışma ömrü sunmasıyla da övünüyor.

Galeri: Samsung Series 7 Chronos ve Ultra
[nggallery id=1146]

Series 7 Ultra modeliyse 13.3 inç’lik 1080p ekran barındırıyor, arzu edenler dokunmatik ekranlı modeli de seçebiliyor. Ayrıca Intel Core i5 ve i7 işlemciler de seçenekler dahilinde. AMD’nin 1 GB bellekli bir grafik birimini barındıran bu yüksek profilli ultrabook üyesinin RAM’i 16 GB’ye kadar çıkabiliyor, ayrıca 256 GB SSD de barındırıyor. 1.4 kg.’nin biraz altında bir ağırlığa sahip olan bu makinenin içinde yer alan batarya sekiz saate kadar çalışma fırsatı sunuyor.

Ne Chronos ne de Ultra modeline ait fiyat ve piyasaya çıkış bilgileri henüz açıklanmış değil. Ürünlerle ilgili daha fazla ayrıntının gelecek hafta, ürünler CES’te sergilenmeye başladığında gelmesini bekleyebiliriz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER