ManşetlerTeknoloji

Samsung yeni oyun monitörleri ile CES 2024’ü şimdiden ısıttı

samsung odyssey oled ces 2024

Teknoloji devi Samsung, tüketici elektroniği fuarı CES 2024 öncesinde, oyun severler için geliştirdiği Odyssey serisine üç yeni üyenin katıldığını duyurdu. Bu yılki yenilikler arasında, 49 inçlik eğilir ultra geniş OLED ekran, Odyssey OLED G9 (G95SD), 32 inçlik düz Odyssey OLED G8 (G80SD) ve 27 inçlik düz Odyssey OLED G6 (G60SD) modelleri yer alıyor. Bahsedilen son iki düz ekran, Samsung’un Odyssey serisine kattığı ilk düz monitörler olarak biliniyor.

Kişisel beğenilere hitap eden bu yeni modeller arasında, Odyssey OLED G6 özellikle dikkat çekici. 360Hz’lik aşırı yüksek yenileme hızına sahip olan bu model, 1440p çözünürlüğe ve 16:9 en boy oranına sahip. Samsung Display, bu süper hızlı OLED panellerin toplu üretimine geçtiğimiz ay başladığını duyurdu ve Dell ile MSI gibi markaların da kendi tanıtacakları monitörlerinde bu panelleri kullanacakları görülüyor.

Odyssey OLED G6’nın yüksek yenileme hızına sahip olması, kullanıcıların en hızlı hareketli görüntülerde bile akıcı bir deneyim yaşamasını sağlıyor. Samsung daha önce Odyssey G7 ile sunduğu gibi, daha yüksek numaralarla kullanıcıların ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Her iki yüksek uç monitör de Samsung’un akıllı özellikleriyle donatılacak; yerleşik Smart TV platformu video akış hizmetlerine erişim, Gaming Hub ile bulut oyun hizmetlerine hızlı erişim ve uyumlu IoT cihazlarını kontrol etmek için bir SmartThings hub’ı içerecek. Ayrıca, “Multi Control” özelliği ile uyumlu Samsung dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve telefonlar arasında metin ve resim aktarımını mümkün kılacak.

Tüm üç monitör modeli de en az 400 nit parlaklığa sahip VESA DisplayHDR True Black 400 sertifikasına sahip ve AMD FreeSync Premium Pro’yu destekliyor. Her biri, iki adet HDMI 2.1 portu, bir DisplayPort 1.4 ve yerleşik USB hubları ile donatılmış durumda. Kesin fiyatlandırma veya çıkış tarihleri henüz doğrulanmamış olsa da, Samsung’un önceki monitör çıkış programlarına dayanarak bu yılın ilerleyen zamanlarında satışa sunulmaları bekleniyor.

Özelliklerine göz attığımızda, Odyssey OLED G8 modeli ise 32 inçlik düz bir 4K monitör olarak karşımıza çıkıyor. Bu model, 16:9 en boy oranı ve 240Hz yenileme hızının yanı sıra, eşsiz bir görsel deneyim sunmayı vaat ediyor. Serinin yıldızı olan Odyssey OLED G9 ise, 49 inç eğilir ekranı, 240Hz yenileme hızı ve 32:9 en boy oranı ile 5.120 x 1.440 çözünürlük sunarak dikkatleri üzerine çekiyor. Bu iki model dışında Samsung’un 32 inçlik 1440p bir seçeneğinin olmadığını belirtelim.

Samsung Odyssey serisinin yeni üyeleri, yüksek yenileme hızlarının yanı sıra sundukları çözünürlük ve ekran boyutları ile oyunseverlerin karşısına çıkıyor. Odyssey OLED G6 modeli ise, özellikle rekabetçi oyunlar düşünülerek tasarlandığı açık. 360Hz gibi nadir bir yenileme hızıyla, en hızlı hareket eden sahnelerde bile akıcı bir izleme deneyimi sağlıyor.

Samsung’un duyurduğu bu yeni monitörler, şirketin oyun sektöründeki inovasyonunu ve liderliğini pekiştiren ürünler olarak dikkat çekiyor. Gelişmiş ekran teknolojileri, yüksek performanslı donanımlar ve akıllı özelliklerle donatılmış olan bu modeller, kullanıcılara sadece bir monitörden çok daha fazlasını sunuyor. Akıllı cihazlarla uyumu ve çok yönlü bağlantı seçenekleri ile tam bir oyun istasyonuna dönüşebilirler.

Üç monitörün de, oyun deneyimini yüksek seviyelere çıkarmayı hedefleyen Samsung’un CES 2024’teki etkileyici bir serinin başlangıcı olduğunu söylemek mümkün. Detaylı özellikler ve tam teknik spesifikasyonlar henüz açıklanmadı, ancak Samsung’un geçmişte olduğu gibi, planlı ve etkili bir pazarlama stratejisi ile bu yeni ürünlerini sektöre başarılı bir giriş yapmış olacakları şüphesiz görünüyor.

Kullanıcılar, televizyon izlerken ya da bulut üzerinden oyun oynarken, bu cihazların keyfini çıkarabilecekler. Aynı zamanda, SmartThings Hub sayesinde ev otomasyon sistemlerini monitör üzerinden yönetme şansına da sahip olacaklar. Özellikle Multi Control özelliği, Samsung ekosistemi içindeki cihazlar arası veri akışını büyük ölçüde kolaylaştırarak, kullanıcıların hayatını pratikleştirme yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Şu anda fiyatlandırma ve piyasaya çıkış tarihi ile ilgili kesin bilgiler olmasa da, 2024 yılının en çok beklenen cihazlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyun severler ve yüksek performans bekleyen profesyoneller için, Samsung’un bu yeni monitör serisi, kusursuz bir görsel deneyim ve akıllı teknoloji özellikleriyle merakla beklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER