Teknoloji

Samsung’un veliahtı yeniden hapse girebilir

Samsung veliahtı şimdilik tutuklanmaktan kurtuldu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Electronics başkan yardımcısı ve Samsung’un fiili veliahtı olan Lee Jae-yong, yakında yeniden hapse girebilir. Güney Koreli savcılar, ülke dışında Jay Y. Lee olarak bilinen tecrübeli yönetici için bir yakalama emri çıkarmaya hazırlanıyor. Savcılar, Lee’nin hakkındaki yeni iddialar araştırılırken tutuklu olması gerektiğini öne sürüyor.

Savcıları harekete geçiren olayın merkezinde Samsung Group bünyesindeki Cheil Industries ve Samsung C&T’nin 2015’teki birleşmesi bulunuyor. Lee, giderek büyüyen holdingde kendisine daha fazla güç sağlayacak muhasebe hileleri yapmakla suçlanıyor. Samsung’dan geçtiğimiz hafta konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Lee’nin iddia edilen eylemlerle ilişkilendirilmesinin “mantık dışı” olduğu belirtilmişti.

Bu sabah Seul’de mahkeme heyetinin karşısına çıkan Lee için henüz bir karar açıklanmış değil. Mahkemenin savcılar araştırmayı tamamlayana kadar 20 günlük bir gözaltı süresi kararı verebileceği belirtiliyor. Soruşturmanın ardından da 6 aylık bir tutuklamanın söz konusu olabileceği ifade ediliyor. Kararın bugün veya yarın verilmesi bekleniyor.

Samsung veliahtı için bunun yeni bir süreç olmadığını belirtmek gerekiyor. Lee, 2017’nin şubat ayında tutuklanmış ve yaklaşık bir yıl boyunca hapiste kalmıştı. Temyiz sonucunda tahliye edilen Lee, eski Güney Kore Cunhurbaşkanı Park Geun-hye’yi de koltuğundan eden davada bu yıl içinde yeniden hakim karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER