Teknoloji

Samsung ve LG Android güvenliğine ilişkin planlarını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-e5-inceleme-00005

Güney Koreli elektronik devleri Samsung ve LG, aylık güvenlik güncellemeleri yayınlama konusunda Android cihaz üreticilerine öncülük ediyor. Güvenlik odaklı yeni girişiminden ötürü oldukça heyecanlı olan Samsung, altı aydır uygulamada olan güncelleme politikasına ilişkin yeni bir bilgilendirme daha yaptı. Özellikle Stagefright açığının ortaya çıkmasıyla güvenlik konusuna daha fazla eğilen Güney Koreli şirket, daha katı güvenlik standartlarının hayata geçirilmesi için ön cephede mücadele ediyor. Bu konuda Samsung’a onay veren Google, Nexus cihazları için benzer bir eyleme geçmeye hazırlanıyor.

Android için başlatılan aylık güvenlik güncellemeleri, akıllara Microsoft’un Windows’ta uyguladığı “Salı Yamaları” politikasını getiriyor. Söz konusu güncellemelerde, Android’in potansiyel açıklarıyla ilgili Google tarafından sağlanan en güncel bilgiler bulunacak. Böylelikle güncel tehditlerin kısa sürede bertaraf edilmesinin önü açılacak. Ancak Windows’un aksine, Android için güncelleme yayınlama süreci operatör onayı ihtiyacı nedeniyle oldukça yavaş ilerliyor.

Samsung, yeni yaklaşımının uygulanması için dünyanın dört bir yanındaki operatörlerle temasa geçtiğini belirtirken, LG’den yapılan açıklamada güncellemelerin dağıtımı konusunda topun mobil operatörlerde olduğu mesajı net biçimde verildi.

Kısacası, LG ve Samsung yol haritalarına sadık kalsalar bile, güvenlik güncellemelerinin dağıtımı konusunda son adımı mobil operatörlerin atması gerekecek. Güney Koreli elektronik devlerinin elinde mobil operatörleri canlandıracak araçlar bulunsa da, senaryonun beklentiler doğrultusunda gelişip gelişmeyeceğini zaman gösterecek. HTC ve Sony gibi kâr marjı düşen üreticilerin Google, LG ve Samsung’un yolunu izleme konusunda pek gönüllü davranmaması da muhtemel gözüküyor. Android’in popülaritesi ve saldırılara karşı hedef hâline gelmesi düzenli güvenlik güncellemelerini bir ihtiyaç haline getirse de, söz konusu güncellemelerin geniş ekosistemin tamamına yayılması zor olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER