Teknoloji

iPhone 14 Pro ekranlarını Samsung ve LG üretecek

iphone 14 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu ayın ilk günlerinde çıkan haberlerde iPhone 14 Pro’nun ön kamerasının ekran üzerindeki deliğe yerleştirilebileceği ve bu ekranın LG tarafından üretilebileceği belirtilmişti. LPTO OLED panelin yenileme hızının 120 Hz olabileceği de konuşulanlar arasındaydı. Yeni bir habere göre; Apple iPhone 14 Pro ve Pro Max’e yönelik talebi karşılamak adına LG’nin yanı sıra Samsung’dan da OLED panel tedarik edecek.

Apple’ın iPhone 14 serisinin Pro modellerinde çentikten vazgeçebileceği iddiası uzun süre önce gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo da bu beklentiyi doğrulamıştı. Kuo’ya göre, şirket iPhone 14 serisinin tüm üyelerinde çentikten vazgeçmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Ancak yaygın beklenti, 6.1 inç iPhone 14 ve 6.7 inç iPhone 14 Max’te çentiğin yerini koruması yönünde. Apple’ın 2022’de iPhone 14 mini modelini çıkarmayacağı iddiasının da uzun süredir gündemde olduğunu belirtmekte fayda var.

Yeni bir dedikoduya göre, 6.1 inç ekranlı iPhone 14 Pro’nun kamera delikli OLED panellerini Samsung gerçekleştirecek. 6.7 inç ekranlı iPhone 14 Pro Max’te ise LG’nin ürettiği paneller bulunacak. Her iki firmanın da LPTO OLED teknolojisine sahip paneller sunacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER