Teknoloji

Google Nexus cihazları için aylık güvenlik güncellemeleri yayınlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-nexus-6-3

Stagefright gibi büyük ölçekli güvenlik açıklarının ortaya çıkması, Android cihaz üreticilerini aylık güvenlik güncellemeleri yayınlama konusunda harekete geçirmişe benziyor. Samsung’un ardından Google da aylık güvenlik güncellemesi yayınlayacak şirketler arasına katıldı.

Söz konusu güncellemelerden Nexus 4 veya daha yeni Nexus cihazları faydalanabilecek. Nexus cihaz sahipleri, ürünün çıkışından sonraki üç yıl veya cihazların Google Store’dan kaldırılmasından sonraki 18 ay boyunca güvenlik güncellemeleri alabilecek.

Söz konusu aylık güvenlik güncellemelerini yayınlamak, Google adına Samsung için olduğundan daha kolay bir iş. Sadece ham Android versiyonunu güncellemesi gereken Google’ın operatörlerle veya bölgelere özel modellerle uğraşma gibi bir zorunluluğu da bulunmuyor.

Google’ın da aylık güvenlik güncellemeleri yayınlamasının diğer cihaz üreticilerini de aynı yolu izlemeye teşvik etmesi bekleniyor. Böylelikle güvenlik açıklarını uzun süre kapatmayan Android cihaz üreticilerinin elinden önemli bir mazeret alınmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER