Teknoloji

Samsung ve Lenovo Mobil Dünya Kongresi’ne fiziksel olarak katılmayacak

mwc 2021

Mobil Dünya Kongresi’nin haziran ayının sonlarında Barselona’da fiziksel katılımlı bir etkinlik olarak düzenlenmesi planlanıyor. Reuters ve The Verge tarafından verilen haberlere göre, Samsung ve Lenovo temsilcileri bu yılki etkinlikte yer almayacak.

Samsung, “fiziksel katılımlı fuardan çekilme kararı aldığını” ve bunun yerine müşterilerinin ve çalışanlarının sağlık ve güvenliğine öncelik vermek için uzaktan katılacağını söylüyor. Bir Lenovo sözcüsü The Verge sitesine şirketin fiziksel olarak değil sanal olarak katılacağını ve Cuma günü etkinliği düzenleyen GSM Derneği’ne planları hakkında bilgi verdiğini söyledi. Her iki şirket de fuara uzaktan katılımın nasıl olacağı konusunda bir bilgi vermedi.

Yüz yüze etkinliğin, devam eden COVID-19 salgınına ve aşı çalışmalarındaki zorluklara rağmen, haziran ayında gerçekleşmesi planlanıyor. GSMA 2020’nin başlarında düzenlenmesi planlanan geçen yılki etkinliğin de, birkaç büyük marka ayrılmadan önce, iptal edilmesine karşı mücadele etmişti. Bu yıl için Samsung ve Lenovo’nun uzaktan katılım duyurularına ek olarak, Google’ın etkinliğe katılmayacağını da öğrenmiştik.

Nokia, Ericsson, Sony ve Oracle da kişisel katılımlı etkinliğe katılmayacaklarını açıklayan şirketler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER