Teknoloji

MWC 2022 organizatörleri çeşitli Rus şirketlerine yasak getiriyor

mwc 2022

Mobil Dünya Kongresi organizatörleri, Reuters’in bildirdiğine göre, 28 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında düzenlenecek dünyanın en büyük mobil teknoloji MWC 2022 kapsamında bazı Rus şirketlerine yasak getirecek.

Etkinliği organize eden endüstri ticaret kuruluşu GSMA, Rusya Pavyonu’nun, Ukrayna’ya işgal amaçlı saldırı başlatmasından sonra Rusya’ya uygulanan uluslararası yaptırımlar nedeniyle, bu yıl Barselona merkezli etkinlikte, ülkenin mobil ürünlerini sergilemeyeceğini doğruladı.

GSMA, web sitesinde yaptığı açıklamada işgali şiddetle kınamasına rağmen, CEO John Hoffman Reuters’e, konferansı iptal etme veya yeniden planlama planı olmadığını söyledi. Ancak, bunun gelişmekte olan bir durum olduğunu ve izlemeye devam edeceklerini belirtti.

Ayrıca Hoffman, bir avuç ya da birkaç olarak nitelendirdiği Rus şirketinin ve yöneticisinin yasaklanacağını söylerken bunların isimlerini açıklamadı. Ayrıca yaptırım listelerinin büyümeye devam ettiğini de ekledi.

Bununla birlikte, VimpelCom telekom operatörü gibi, Rusya ile bağlantıları olan şirketler, özel sergi alanı için birliğe bir miktar ödeme yaparak bunu elde edebiliyor.

Eğer beklenen 40.000 ile 60.000 arası kişi katılırsa, MWC 2022 pandemi başladığından bu yana gerçekleştirilmiş olan en büyük yüz yüze etkinliklerden biri olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER