EğlenceManşetler

2013 model Samsung Smart Hub nasıl bir deneyim sunuyor?

Samsung’un 2013 model akıllı TV’leri yepyeni bir Smart Hub deneyimi sunacak. CES 2013’te ilk kez görücüye çıkan Smart Hub’ı Dubai’de düzenlenen Samsung Forum 2013’te deneyimleme şansı bulduk. Gerçekten karşımızda geçen yılın Smart Hub’ından daha farklı bir kullanıcı arayüzü bulunuyor. Çok daha sade bir kullanıcı arayüzü sunan Samsung aynı zamanda içerikleri de sosyal, uygulamalar ve multimedya şeklinde kategorilendirerek daha kolay erişilmesini mümkün kılmış. Her bir ana kategorinin altında da yine farklı unsurlara kolay ulaşımı sağlayan sekmeler bulunuyor.

samsung-smart-hub-2013-inceleme-00004

Sosyal kategorisi altında Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda takip ettiğiniz kişilerin profilini görebilir, onların durum güncellemesi veya içerik paylaşımlarını takip edebilirsiniz. Ayrıca yine bu bölümden Skype aracılığıyla arkadaşlarınızı veya yakınlarınızı görüntülü olarak aramanız da mümkün kılınıyor.

Uygulama bölümü altında adından da anlaşılacağı üzere farklı işlere yarayan akıllı TV uygulamaları bulunuyor. Uygulamaların kısayollarına ait ikonların boyutları küçültülmüş, bir sayfa içinde daha fazla kısayolun görüntülenmesi sağlanmış. Üst bölümde yine Samsung’un tavsiye ettiği çeşitli uygulama kısayolları bulunuyor. Yine kullanıcılar Samsung Apps üzerinden diledikleri uygulamaları akıllı TV’ye indirebilecekler.

samsung-smart-hub-2013-inceleme-00005

Uygulama bölümü içinde internet tarayıcısı da yer alıyor. Masaüstü internet deneyimini Samsung akıllı TV’lere taşıyan bu internet tarayıcısı yeni nesil Samsung akıllı TV kumandası yardımıyla rahatlıkla kullanılabiliyor. Dahili sanal klavye de son yazılanları hatırlaması bakımından güzel, eğer yanlışlıkla bir şeyleri silerseniz tekrar aynı şeyi yazmak zorunda kalmıyorsunuz. Masaüstü internet tarayıcılarındakine benzer sekmelere sahip olan bu internet tarayıcısı sayfaları açma konusunda fena sayılmaz. Yalnızca Teknoblog’un üst bölümünü pek düzgün gösteremedi. Bu arada internet tarayıcısının sayfalara eklenmiş YouTube videolarını da gösterebilir olmasını fazlasıyla beğendik. Ancak bu tam anlamıyla TV’nin internet tarayıcısının Flash desteğine sahip olduğu anlamına gelmiyor. Ne de olsa YouTube Flash dışında farklı video formatlarıyla da oynatma işlemi yapabiliyor.

samsung-smart-hub-2013-inceleme-00011

Multimedya bölümü altında müzik, fotoğraf ve video gibi içeriklere ulaşım imkanı sağlanıyor. Sadece Samsung akıllı TV’ye bağlanan bir sabit disk veya parmak sürücü üzerindeki dosyalar değil; SkyDrive veya Dropbox gibi bulut tabanlı depolama servisi veya TV ile aynı ağa bağlı diğer akıllı telefon, tablet veya bilgisayarlardaki içeriklere de buradan erişmek ve görüntüleme ya da çalma işlemini gerçekleştirmek mümkün. Ayrıca kaydedilen TV yayınları da buradan izlenebiliyor.

Tasarım açısından bakıldığında 2013 model Smart Hub’ın fazlasıyla sade olduğunu görüyoruz. Fotoğrafların daha fazla kullanılmış olması arayüzü biraz daha güzelleştirilmiş. Yatayda kaydırma deneyimi akıllara biraz olsun Windows 8’i getiriyor. Ayrıca farklı renk tonlarının kullanılmış olması da ortaya renkli bir deneyim çıkarmış. Arayüz geçişleri de oldukça düzgün, dikkate değer bir takılma gözlenmiyor.

samsung-smart-hub-2013-inceleme-00001

2013 model Samsung Smart TV modelleri yepyeni bir kumandayla birlikte gelecek. Geçen yılın kumandasına göre biraz daha geleneksel bir görünüme sahip olan bu uzaktan kumandanın ortasında dizüstü bilgisayarlardaki gibi bir touchpad bulunuyor. Bu touchpad yardımıyla Smart Hub kullanıcı arayüzünde gezinti fazlasıyla kolaylaşıyor. Ayrıca kumanda üzerinde mikrofon da var, böylelikle akıllı TV’yi sesle kontrol de mümkün kılınıyor.

Galeri: Samsung Smart Hub 2013 Deneyimi
[nggallery id=1187]

Bu arada 2013 model Samsung Smart TV’lerde akıllı hareket kontrol mekanizmasının daha da genişletildiğini belirtelim. Geçen yılın modelleri sadece tek elle kontrol imkanı veriyordu. Bu yıl ikinci el de harekete dahil edildi. Örneğin akıllı TV ekranında görüntülediğiniz fotoğrafları iki elinizin yardımıyla döndürebilir veya yakınlaştırabilirsiniz. Aslında bunu dokunmatik ekran üzerinde parmaklarınızla yaptığınız hareketlerin biraz daha el ve kollar yardımıyla, yani daha büyük ölçekte yapıldığı şekilde düşünebilirsiniz.

Samsung Smart Hub’ın 2013 yılında sunduğu kullanıcı deneyimine dair detayları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Video: Samsung Smart Hub 2013 İncelemesi

İLGİLİ HABERLER