Teknoloji

Samsung ilk sanal asistanı S Voice’in fişini çekeceği tarihi duyurdu

samsung ces 2023

Bu yılın ilerleyen aylarında Samsung en sonunda S Voice sesli asistanının fişini çekecek. Apple’ın Siri’yi çıkarmasına bir cevap olarak sunulmuş bu asistan hiçbir zaman hedefine ulaşamadı.

Samsung’un destek sayfasında konuyla ilgili olarak verilen bilgide, S Voice’in 1 Haziran tarihinden itibaren çalışmayacağı dile getiriliyor. Bu bilgiye ilk olarak SamMobile dikkat çekmişti.

Samsung’un ilk sesli asistan denemesi olan S Voice, 2012 yılında Galaxy S III modeliyle birlikte gelmişti. Türkçe desteğine sahip olmayan bu asistan yavaş ve hatalarla doluydu. S Voice ile anımsatıcılar kurmak veya çağrı başlatmak mümkün oluyordu. Ancak Siri veya Google Asistan gibi, alışmış şekilde sorulan sorulara cevaplar vermiyordu.

S Voice yerini Bixby’ye bırakmıştı

Samsung, Galaxy S8 modelinden itibaren S Voice yerine Bixby adlı yeni sanal asistanını sunmaya başladı. Ne var ki, Bixby de henüz Google Asistan veya Siri gibi güçlü bir asistan hâline gelemedi. Üstelik yine Türkçe dil desteği bulunmuyor. Samsung’un bazı akıllı saat modellerinde hâlâ S Voice’i görüyoruz. Galaxy Watch ve Galaxy Watch Active gibi modellerden itibaren ise Bixby yer alıyor. Samsung’un belirttiğine göre, Gear S3 ve Gear Sport gibi modellerde de Bixby güncellemesi gelecek.

İLGİLİ HABERLER