Manşetler

Samsung Galaxy S III ile tanıtılan sesli asistan S Voice uygulamasının APK dosyası sızdı

Samsung, söz konusu akıllı telefonlar olunca kendisine bir tek Apple’ı rakip görüyor. Android tarafında en büyük popülariteye sahip olduğunu söyleyebileceğimiz bu şirket diğer Android üreticileriyle rekabet etmek yerine Apple’ın iPhone’uyla rekabet etmeyi tercih ediyor ve bu akıllı telefonda bulunan özelliklere rakip birtakım silahlarla karşımıza çıkıyor.

S Voice de bunlardan bir tanesi. iPhone 4S’teki Siri’ye rakip olarak çıkarılan sesli asistan S Voice Güney Koreli şirketin bu ay başında tanıttığı amiral gemisi Android telefonu, nam-ı diğer Galaxy S III‘te yüklü gelecek. S Voice’in Galaxy S III ile yüklü gelmesini bekliyorduk, halbuki bu yazılım daha cihaz piyasaya çıkmadan internete sızdı ve Android’in en son versiyonuyla, yani Ice Cream Sandwich ile çalışan her türlü cihazda kullanılabilir hâli açığa çıktı.

Bir Siri klonu olan S Voice kullanıcıların telefonlarıyla normal bir insanla konuşurmuş gibi etkileşim kurmasına olanak sağlıyor. Tabii bu etkileşim çoğunlukla sesli komutlar üzerine kurulmuş durumda. Samsung’un telefonu piyasaya çıktığında Siri ve S Voice’in performanslarına dair daha somut karşılaştırmalar bulacağız, ancak sızan bu S Voice yazılımını yükleyebilen Android Ice Cream Sandwich kullanıcıları Samsung’un neler hazırladığı konusunda fikir verici detaylara ulaşma şansına sahip. Aşağıdaki XDA-Developers bağlantısını takip ederek S Voice’i Android Ice Cream Sandwich’in en son sürümüyle çalışan cihazınıza yükleyebilirsiniz.

S Voice, Samsung Galaxy S III’e özel olduğu söylenerek lanse edilen ve daha sonra internete sızan ikinci yazılım olma niteliğini taşıyor. Birkaç hafta önce de yine Galaxy S III’e özel olduğu belirtilen Flipboard Android uygulamasının APK dosyası internete sızmıştı.

İlgili – Redmond Pie
İlgili – XDA-Developers

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER