İpucuManşetler

Samsung Galaxy telefonlarda Bixby tuşu nasıl özelleştirilir?

samsung galaxy bixby tuşu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S10 serisinde de sol kenarda Bixby tuşuna yer vermeye devam ediyor. Ancak Güney Koreli üretici bu tuşun işlevleri konusundaki tutumunu giderek yumuşatıyor. Yeni telefonlarla birlikte Bixby tuşunu daha da özelleştirmek, sık kullandığınız bir uygulamayı başlatmak için kullanmak mümkün oluyor.

Sık kullanılan uygulamayı başlatmanın yanı sıra, Bixby altında oluşturulan hızlı komutlardan bir tanesini de Bixby tuşuyla kullanmak için seçmek mümkün oluyor. Ancak Bixby komutlarını oluşturmak biraz karışık, aynı zamanda kullanıcı arayüzü de İngilizce olduğu için tüm kullanıcılara hitap etmeyebilir. Bu nedenle yazıda, Bixby tuşunun sık kullanılan uygulamayı başlatmak için nasıl kullanılacağı üzerine yoğunlaşıyoruz.

Bixby tuşunu sık kullanılan uygulamayı açmak için kullanmak amacıyla aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Ayarlar’ı açın.
  2. Aşağı doğru kaydırarak Gelişmiş özellikler bölümüne girin.
  3. Burada yer alan Bixby tuşu seçeneğine tıklatın.
  4. Bixby tuşu başlıklı sayfada iki seçenek var. Bixby’yi açmak için hangi seçeneği tercih ederseniz; uygulamayı açmak için de diğerini kullanabilirsiniz. Örneğin Bixby’yi açmak için bir kez basın seçeneğini tercih ederseniz, Çift basma kullan karşısında bulunan düğmeyi açık duruma getirin. Daha sonra da bu seçeneğe tıklatın.
  5. Uygulamayı aç seçeneğini tercih edin. Daha sonra dişli ikonuna dokunarak uygulama seçim sayfasını açın. İstediğiniz uygulamayı seçin.

Bixby tuşunu özelleştirme işlemi Galaxy S10 serisi dışında Galaxy Note 9, S9, S9+, Note 8, S8, S8+ gibi; Android 9 Pie ve One UI güncellemesini almış cihazlarda gerçekleştirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER