Manşetler

Samsung’dan teknolojileriyle heyecan uyandıran iki yeni ekran

samsung rollable flex

Samsung Rollable Flex adını taşıyan yeni kıvrılabilir ekranını ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen ekran fuarında gözler önüne çıkardı. Güney Koreli teknoloji devinin ekran birimi Samsung Display tarafından tasarlanan ve üretilen ekranın uzunluğu tamamen açıldığında 49 mm’den 254.4 mm’ye çıkıyor. Samsung’un parmak izi ve kan basıncı algılayabilen ve bunun için ekstra sensörlere ihtiyaç duymayan bir OLED panel geliştirdiğini belirtmekte de fayda var.

Rollable Flex hakkında minimum ve maksimum uzunluk dışında başka bir detay paylaşılmış değil. Ekranın büyüklüğü ve çözünürlüğü hâlâ belirsizliğini koruyor. Şirketten yapılan açıklamada, panelin O harfi şeklindeki ekseninin kayarak açıldığı ve böylelikle taşıması zor büyüklükte bir ekranın taşınabilir hâle geldiği belirtildi.

Samsung’un Sensor OLED Display adını taşıyan diğer ekranı ise önümüzdeki dönemde akıllı telefonlarda karşımıza çıkabilir. Öncelikle bu ekranda parmak izinin algılanması için ekstra bir sensörün yerleştirilmesine ihtiyaç duyulmuyor. Sensor OLED Display, her noktasında parmak izlerini algılayabiliyor. Böylelikle parmak iziyle telefon kilidini çok daha hızlı şekilde açmak mümkün olabilecek.

Bu ekranın daha dikkat çekici olan özelliği ise parmaklar üzerinden insanların kalp atış hızını, kan basıncını ve stres seviyesini ölçebilmesi. Söz konusu teknoloji, OLED ekran panelinin ışığını yansıma olarak kullanıyor ve parmaklardaki kan damarlarının kasılmasını ve rahatlamasını izleyerek ölçümleri yapabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde her iki ellerinden birer parmağı ekrana koyarak daha doğru bir kan basınıcı ölçümü de geliştirebiliyor. Bütün bunların ekstra bir modül veya sensöre ihtiyaç duymadan yapılması Sensor OLED Display’i daha etkileyici hâle getiriyor.

Samsung Rollable Flex ve Sensor OLED Display ne zaman çıkacak?

Samsung Rollable Flex ve Sensor OLED Display ile sunulan teknolojilerin son kullanıcıya ne zaman ulaşacağı konusunda şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Ancak hem Samsung’un hem de diğer teknolojik cihaz üreticilerinin bu ekranlara üründe yer vermek için sabırsızlandığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER