Manşetler

Samsung, Bing’i oyalarken Google’ı kurtardı

one ui 6

Elektronik ürün devi Samsung, mobil internet tarayıcısının varsayılan arama motorunu Bing olarak değiştirme planlarını askıya aldı. Bu hamle, Google ile Samsung arasındaki ilişkilerde olası bir gerilimi önlemek adına yapıldı. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Samsung, kendi geliştirdiği internet tarayıcısında Google’ı Bing ile değiştirip değiştirmeme konusundaki iç değerlendirmeyi durdurdu.

Samsung’un internet tarayıcısı, Samsung telefonlarda önceden yüklenmiş bir şekilde gelir ve uzun yıllardır varsayılan arama motoru olarak Google’ı kullanır. The New York Times‘ın geçen ayki bir raporuna göre, Google çalışanları, Samsung’un Bing’e geçiş düşüncesinden “şok” oldu. Bu durum, Google’ın bu anlaşmadan elde ettiği yıllık 3 milyar dolarlık geliri tehlikeye atmaktaydı.

Samsung’un Bing’e geçiş planlarını ertelemesinin ardında, Google ile olan ilişkilerinin yanı sıra pazarın bu hamleye nasıl tepki vereceği konusundaki endişeler yatıyor. Samsung’un kendi tarayıcısını kullanan kullanıcıların çoğunluğunun aslında Bing’e geçişin fazla bir etkisi olmayacağını düşündüğü bildirildi.

Bu, Samsung’un Bing’e geçiş yapmayacağı anlamına gelmiyor. The WSJ’nin raporuna göre, Samsung, gelecekte Bing’i varsayılan arama motoru olarak kullanma kapısını “kalıcı olarak kapatmıyor”.

Bing’e geçiş isteğinin nedenlerini tam olarak bilmesek de, Microsoft’un AI alanında hızla genişlemesi bu kararda etkili olmuş olabilir. Ancak son haftalarda Google, arama motoruna AI destekli özellikler eklemeye çalışıyor ve Bard sohbet botunu bekleme listesinde olmayan herkese açtı.

İLGİLİ HABERLER