Teknoloji

Samsung mobil ve tüketici elektroniği birimlerini birleştiriyor

samsung tsmc

Şirket içi organizasyonunda yeniden yapılanmaya giden Samsung Electronics, üst düzey yönetiminde de çok sayıda değişiklik yaptı. Şirkette artık iki farklı birimi yöneten iki CEO olacak. Bu birimlerden birisi Cihaz Çözümleri olacak. Cihaz Çözümleri birimi şirketin yarı iletken üretiminin yönetimini üstlenecek. SET Birimi ise mobil, TV’ler ve tüketici elektroniği ürünlerini kapsayacak. Mobil ve tüketici elektroniği birimlerini birleştiren Samsung, 2017’de de yönetim şemasında büyük bir değişikliğe gitmiş ve üç ayrı birim için üç ayrı yönetici atamıştı.

Görsel Ekran biriminin başkanı Jong-hee (JH) Han, artık SET Birimi’nin eş CEO’larından biri olarak da görev yapacak. Samsung, tecrübeli yöneticinin 15 yıldır TV pazarının zirvesinde tutan isimlerden biri olduğunu belirtti. Şirketin açıklamasında Jong-hee (JH) Han’ın SET Birimi’ndeki farklı işler arasındaki sinerjiyi kuvvetlendirmesinin ve yeni işler ile teknolojilerin gelişmesine öncülük etmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bir diğer yeni CEO ise daha önce Samsung Elektromekanik’i yöneten Kyehyun Kyung oldu. Samsung’un flaş bellek ürün ve DRAM tasarım ekiplerinde de görev yapan Kyehyun, artık Samsung için çok önemli olan yarı iletken işini de yönetecek.

Mobil ve tüketici elektroniği birimlerini birleştiren Samsung, finans şefliğine de Hark Kyu Park’ı getirdi. Organizasyon yapısını yenileyen teknoloji devinin bundan nasıl bir sonuç alacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER