Teknoloji

Samsung mobil biriminin liderliğinde yürümeyi sürdürüyor

samsung galaxy s7

samsung mobilSamsung 2016’nın ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirket, daha önce öngördüğü üzere, çeyreği 8.14 trilyon won (21.7 milyar TL) operasyon kârıyla tamamladı ve son iki yıllık dönemdeki en iyi çeyrek performansına imza attı.

Güney Koreli elektronik devi, yılın ikinci çeyreğinde 50.94 trilyon won (135 milyar TL) gelir elde etti. Şirket, gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre 2.40 trilyon won artırmış oldu. Samsung gelirlerindeki artışta amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S7 ve S7 edge’ye olan talebin önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Orta ve giriş seviyesinde yer alan Galaxy A ve J serisi modeller de Samsung mobil biriminin gösterdiği performansta etkin faktörlerden biri oldu. Strategy Analytics tarafından açıklanan rakamlara göre, Samsung yılın ikinci çeyreğinde 78 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdi.

Samsung mobil birimi şirketin en çok kazananı olmaya devam ediyor

Güney Koreli elektronik devinin mobil birimi, yılın ilk çeyreğinde de şirketin en çok kazananı olmuştu. Bu durum ikinci çeyrekte de değişmedi. Birim, üç aylık dönemi 4.32 trilyon won (11.4 milyar TL) operasyon kârıyla tamamladı. Söz konusu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50’den yüksek oranda artış kaydedildiği anlamına geliyor.

Samsung 2016’nın ikinci yarısında da üst segment akıllı telefonlarına olan yüksek ilginin sürmesini öngörüyor. Şirket, bu konuda “yeni büyük ekranlı amiral gemisi telefonu”na güveniyor. Samsung’un kastettiği telefonun önümüzdeki hafta tanıtılacak olan Galaxy Note 7 olduğunu tahmin etmek pek de zor değil.

İLGİLİ HABERLER