Manşetler

Samsung mobil ödeme şirketi LoopPay’i satın alarak Apple Pay ve Google Wallet’a rakip oluyor

samsung tsmc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-logo-240114

Mobil ödeme pazarı, büyük teknoloji şirketlerinin son dönemdeki öncelikli ilgi alanları arasında yer alıyor. Apple’ın Apple Pay ile hızlı girdiği pazarda Samsung da şansını LoopPay ile denemeye hazırlanıyor. Güney Koreli elektronik devi yaptığı bir açıklamayla mobil ödeme şirketi LoopPay’i satın aldığını duyurdu.

Samsung ve LoopPay işbirliğine dair ilk haberler 2014’ün sonlarında gündeme gelmiş ve iki şirketin birlikte bir mobil ödeme çözümü üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Ancak gelinen son noktada Samsung bu yakınlaşmayı daha ciddi bir boyuta taşıdı ve LoopPay’i bünyesine kattı. Şirketten yapılan açıklamada LoopPay’in Samsung’un pürüzsüz, güvenilir ve sağlam bir mobil cüzdan sunma konusundaki çalışmalarını güçlendireceği belirtildi.

Apple’ın Apple Pay ile mobil ödeme pazarındaki kapsama alanını genişlettiği bugünlerde, rakip bir servis sunmak Samsung adına büyük önem taşıyor. LoopPay’i satın almanın Güney Koreli elektronik devine bu konudaki yeteneklerini ortaya koyma şansı vermesi muhtemel gözüküyor. LoopPay’in Manyetik Güvenli İletim adını verdiği patentli teknolojisi ödeme terminallerini temassız ödeme araçlarına dönüştürüyor. Bu da LoopPay’in yaklaşık 10 milyon mağazada kabul edilmesi anlamına geliyor. LoopPay’den şu anda faydalanmak içinse mobil cüzdana erişim izni veren bir cihazı satın almak gerekiyor. Şirketin sunduğu mevcut çözümlerin kullanıcıları tarafından “uyumlu ve dayanıklı” olarak tanımlandığını ayrıca belirtmekte fayda var.

Android’de mobil ödeme için Google Wallet ve Softcard gibi seçenekler olsa da, bunların hiçbir Apple Pay’in sunduğu ödeme kolaylığını sağlayamıyor. Google veya üçüncü taraf bir yazılımcıdan önce sağlam bir mobil ödeme çözümü sunduğu takdirde Samsung’un Android pazarındaki payını artırması muhtemel gözüküyor. Güney Koreli şirketin 1 Martta yeni amiral gemisi telefonunun tanıtımı için düzenleyeceği etkinlikte, yeni mobil ödeme çözümü konusunda ipucu verip vermeyeceği ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER