Teknoloji

Samsung’un kavisli OLED TV’si Güney Kore’de piyasaya çıktı

Samsung kavisli ekrana sahip ilk OLED TV’sini yurt dışında piyasaya sürdü. 55 inç ekrana sahip olan bu eğlence cihazı 13 bin dolar gibi bir fiyat etiketi taşıyor. Üst düzey görüntü kalitesini arayanlar için yeni bir soluk anlamına gelen bu TV seti Samsung’un “Kusursuz TV” sözünün de gerçeğe dönüşmüş hâli olarak nitelendiriliyor, her bir ekran üzerinde sıfır sayıda ölü piksel bulunuyor.

samsung-kavisli-oled-tv-280613-1

Samsung kavisli OLED ekranlarını ilk olarak bu yılın başlarında CES’te göstermişti. O zaman yalnızca bir prototip göstermekle yetinen şirket piyasaya çıkış planlarını açıklamamıştı. Bu arada CES’te gösterilen prototipte piyasaya sürülen final versiyondaki gibi, Samsung’un UHD TV’lerinde kullandığına benzer bir çerçeve yer almıyordu.

Samsung’un bu kavisli ve yeterince büyük OLED TV’sini izleyenler, ekran üzerindeki her bir nokta göze hemen hemen aynı uzaklıkta bulunacağı için, görüntülerden daha fazla etkilenecek. Kavisli yapı sayesinde düz ekranlarda köşelere bakılınca gözlenen bozulmanın da önüne geçilmiş oluyor.

samsung-kavisli-oled-tv-280613-2

Bu arada Samsung bu yıl içinde düz ekran OLED TV çıkarmak gibi bir planının olmadığını belirtti ve dikkatini kavisli teknolojilere verdiğini teyit etmiş oldu. Öte yandan Samsung’un vatandaşı ve OLED TV alanındaki en büyük rakibi de kavisli TV’siyle piyasada yer alıyor. Ne var ki, birkaç ay önce Güney Kore’deki mağazalarda piyasaya sürülen kavisli OLED TV’lerle ilgili henüz bir satış rakamı verilmiş değil. Hem Samsung hem de LG’nin kavisli OLED TV’leri 1080p Full HD çözünürlük desteğini içeriyor.

Samsung’un kavisli OLED TV’si dün itibarıyla Güney Kore’de piyasaya çıktı. LG’nin benzer ürünüyle aynı fiyat bandından satılan kavisli OLED TV’nin uluslararası pazarlara ne zaman gireceği konusuna henüz bir bilgi verilmedi.

İlgili >> Samsung Güney Kore (Google Çeviri)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER