Teknoloji

Samsung’dan katlanabilir ekranlı telefonların fiyatını indirecek iş birliği

Samsung Galaxy Z Flip Ön İnceleme - Video

Samsung, katlanabilir ekranlı akıllı telefon pazarının öncülerinden biri durumunda. Güney Koreli şirket, Galaxy Fold ile çıktığı yolculukta Galaxy Z Flip ile farklı bir tasarım örneği de sunmuştu.

Samsung’un yeni hedefi, katlanabilir ekranlı telefonların maliyetlerini düşürmek gibi görünüyor. Şirket bunun için yeni bir iş birliğine imza attı. Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre; Samsung’un ekran üretim birimi ve Gorilla Glass’ın üreticisi Corning, ABD’de Ultra İnce Cam (UTG) tedarik zinciri oluşturmak için iş birliğine gitti.

Bu iş birliği sayesinde Samsung’un UTG üretimindeki maliyetlerini düşürmesi öngörülüyor. Üretilen camların ise Samsung’un 2021 model katlanabilir ekranlı telefonlarında kullanılacağı belirtiliyor.

Söz konusu hamle, Samsung’un katlanabilir ekranlı telefon üretimine devam etme konusundaki ciddiyetini de gösteriyor. Bu anlaşmanın son kullanıcılara daha uygun fiyatlı ve daha dayanıklı katlanabilir ekranlı telefonlar getirip getirmeyeceği ise zaman içinde anlaşılacak.

Samsung, katlanabilir telefon yolculuğuna Galaxy Fold 2 ile devam edecek gibi görünüyor. Bu telefonun ekranında, tıpkı Galaxy Z Flip’te olduğu gibi, UTG kullanılması bekleniyor. Telefonun ön kamerasının ise Galaxy Fold’da olduğu gibi büyük bir çentik yerine ekran üzerindeki deliğe yerleştirileceği söyleniyor. Galaxy Fold 2’nin ağustos ayında tanıtılacağı ve eylül ayı içinde satışa çıkabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER