Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 5G için şüpheleri ortadan kaldıran son sızıntılar

Samsung Galaxy Z Flip 5G için şüpheleri ortadan kaldıran son sızıntılar

Samsung’un düşey biçimde katlanan akıllı telefonu Galaxy Z Flip’in 5G versiyonunun yolda olduğunu biliyorduk. Bu ayın başlarında beklenen bu telefonla ilgili ilk sızıntıları görmüştük. Şimdiyse bu telefonu tanıtan videonun sızdığını görüyoruz. Aynı zamanda “Samsung Galaxy Z Flip 5G” adlı beklenen yeni telefonla ilgili birtakım sızıntılar da şüpheye yer bırakmayacak gibi görünüyor. Bu telefonu da Samsung’un 5 Ağustos tarihinde düzenleyeceği Galaxy Unpacked etkinliğinde görmeyi bekliyoruz.

Temel olarak bu yılın başlarında gördüğümüz ve Türkiye’de de satışa çıkan katlanabilir telefonun aynısını göreceğiz. Ondan farklı olarak daha hızlı bir işlemci ve 5G desteği bulunacak.

https://twitter.com/evleaks/status/1281617456658882564?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1281617456658882564%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2020%2F7%2F10%2F21320631%2Fsamsung-5g-galaxy-z-flip-foldable-leaked-images-video

Tanınmış sızıntı kaynaklarından Evan Blass tarafından yayınlanan video telefonu her açıdan gösteriyor. Mart ayında Türkiye’de de satışa sunulan LTE versiyonuyla deyim yerindeyse tamamen aynı olan bu telefonun tek farkı 5G desteği ve “mistik bronz” olarak adlandırılan yeni renk seçeneği olacak. XDA-Developers’dan Max Weinbach ise, telefonun çok az daha uzun ve kalın olacağını ve Qualcomm’un Snapdragon 865 Plus yongasıyla geleceğini iddia ediyor. Böylelikle ilk modelde yer alan Snapdragon 855 Plus’ın ötesine geçilmiş olacak.

Weinbach’ın söylediğine göre telefon aynı pil kapasitesiyle gelecek. Bu da tek bir şarjla ne kadar çalışacağı konusunda merakımıza neden oluyor. Orijinal model pil ömrü bakımından çok iyi durumda değildi. 5G desteği ve daha hızlı işlemci, aynı kapasitenin korunması durumunda tek bir şarjla çalışma süresini aşağı çekecektir.

Çinli telekomünikasyon sertifikasyon kuruluşu TENAA da daha önce bu telefonla ilgili dedikodulara katkıda bulunmuş ve telefonun büyük ihtimalle Snapdragon 865 Plus işlemciyle geleceğini işaret etmişti. Kablosuz Güç Konsorsiyumu da kablosuz şarj destekli telefon olarak “Samsung Galaxy Z Flip 5G”yi listeledi. Bu da telefonun adının kesinleştiğini ve kablosuz şarj aksesuarlarının da bu telefonla çalışmaya devam edeceğini gösteriyor.

Burada 5G önde gelen özellik olmakla birlikte, 5G telefonları henüz genel kullanıcı kitlesi tarafından benimsenmiyor. Türkiye’de henüz bu yeni nesil şebekelerin faaliyete geçmediğini dikkate alırsak, Galaxy Z Flip 5G’yi belki ülkemizde görmeyebiliriz. Ancak Samsung Türkiye bir sürpriz de yapabilir ve bu telefonu daha hızlı ve güçlü bir katlanabilir telefon seçeneği olarak piyasaya sürebilir. 5 Ağustos’taki Unpacked etkinliğinden sonra bunu göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER