Manşetler

Qualcomm Snapdragon 865 Plus daha yüksek oyun performansı için tasarlandı

Qualcomm Snapdragon 865 Plus daha yüksek oyun performansı için tasarlandı

Qualcomm amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 865‘in yenilenmiş versiyonunu duyurdu. Snapdragon 865 Plus oyun ve yapay zekâ uygulamaları için performansı yüzde 10’a yakın oranda artıracak biçimde tasarlandı.

Snapdragon 865 Plus, standart 865 işlemciye göre üç ana maddede ilerleme kaydediyor. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  1. Kryo 585 CPU’nun saat hızı 3.1 GHz maksimum seviyeye çıkabiliyor. Bu da standart 865’in yüzde 10 daha fazlası anlamına geliyor.
  2. Adreno 650 GPU yüzde 10 daha hızlı grafik oluşturma yeteneğine sahip.
  3. Qualcomm’un FastConnect 6900 bağlanabilirlik paketi için yeni bir uyumluluk eklendi. Şirket bu sayede Wi-Fi hızlarının 3.6Gbps seviyesine çıkabileceğini belirtiyor.

Geçen yılın Snapdragon 855 Plus modeli de benzer ilerlemeler kaydetmişti. Normal 855 işlemciye göre oyun tarafında CPU ve GPU performansında artışlar sunmuştu. Öte yandan Qualcomm, bu yıl ortası güncellemesinde Snapdragon 865 ile ilgili beklenen en büyük yükseltmeyi gerçekleştirmemiş oldu. Snapdragon X55 modemin ana yonga sete entegre edilmesi ve telefon içinde ayrı bir bileşen olarak sunulmaması arzulanıyor. Mevcut durumda modem hem yer tutuyor hem de pil ömrünü etkiliyor. Ne yazık ki, bu ilerleme için en erken 2021 model amiral gemisi Qualcomm Snapdragon işlemcisini beklemek gerekiyor.

Qualcomm Snapdragon 865 Plus daha yüksek oyun performansı için tasarlandı

Snapdragon 865 Plus da daha çok oyun telefonlarında gelecek

Snapdragon 855 Plus işlemcisini çoğunlukla ASUS ROG Phone II, Nubia Red Magic 3, Black Shark 2 Pro gibi oyun odaklı Android telefonlarında görmüştük. Ayrıca OnePlus 7T Pro gibi biraz daha ana akım kullanıcıları hedefleyen cihazlarda da karşımıza çıkmıştı. Şimdiye kadar görünüyor ki, Snapdragon 865 Plus için de benzer bir eğilimin varlığı söz konusu. Asus’un yakında çıkacak ROG Phone III modelinde bu işlemciye yer vermesi bekleniyor. Lenovo da bu yıl içinde çıkaracağı yeni Legion markalı cihazlarda Snapdragon 865 Plus’a yer verecek.

Qualcomm, ilk Snapdragon 865 Plus işlemcili telefonların 2020’nin üçüncü çeyreğinden itibaren duyurulacağını kaydetti. Beklendiği üzere, önümüzdeki birkaç hafta içinde tanıtılması beklenen oyun telefonlarında yer alacak. Aynı zamanda 5 Ağustos’ta tanıtılacak Galaxy Note 20’nin yurt dışında satılacak modellerinde de Snapdragon 865 Plus’ın bulunabileceğine dair bir beklenti de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER